De wet van murphy


Ik ben weer thuis….dinsdag 14 juni begon de dag om 10.30 met een televisieinterview voor TV limburg.  Een ronde tafelgesprek in de wijngrot van Chateau Neercanne. Studenten meegenomen  en collega rob heinen. In de kelder aangekomen trok men een erg goede fles droog wit- neercanne wijntje open  (10.30 s ochtends!) Na het interview was de fles leeg. Het vlotte niet erg doordat de betr student die men had gekozen als woordvoerder een hevige camera- angstaanval kreeg waar niets tegen hielp, narcistisch keek hij steeds opnieuw naar de camera en zakte dan compleet in. Maandag gaan ze het uitzenden, ik ben benieuwd.
 
Toen door naar de ardennen met 47 studenten van het 4e jaar. Me rot gewerkt. Deeerste avond met outer alleen alles voorbereid en toen samen genoeglijk een hele fles port soldaat gemaakt, na de witte wijn die ochtend de fles rode bij het avondeten in Awaille, en de antibioica die ik nog steeds slik was het de volgende ochtend net alsof ik zojuist een litertje of twee bloed had afgestaan. De tweede avond liet Collega Olaf zich zo vollopen dat hij al om half zeven volstrekt total loss was, en de (zielige) clown ging uihangen, (We haden sochtends met de studenten afgesproken, die grote hoeveelhede3n drnk hadeen ingeslagen dat we pas na de avond presentaties om 21.15 uur zouden drinken…….Maar helaas, het  liep volledig uit de hand…., wouter, de andere collega liet zich meezuigen, en de wat bravere studenten raakten geheel boven hun theewater van de ronduit  seksistische grofheden die als dessert werden opgedisd. Grappen ove de dikke dochter van de directiesecretaresse van onze opleiding, alle collega’s moesten het ontgelden, en vervolgens het kutwijf dit en dat… waar olaf van aan het scheiden is enz enz. Na de eerste pret sloeg de stemming om .Het werd steeds gekker, signalen van mijn kant deden niets, en uiteindelijk heb ik ingegrepen.  Olaf het bos in met zelfmoordneigingen, wouter direct ana het werk met zijn studenten. Het avondprogramma eindigde in dronkenschap, ellende en geklaag over de voorbeeldfunctie die wij zouden moeten hebben, en voor het eerst in lange tijd was ik het echt met de betr. studenten eens, hoewel enige zeurpieterij en hypocrisie ook wel speelde. S’ochtends heeft olaf voor de hele groep excuus aangeboden maar de lol was er eigenlijk af.
 
Thuisgekomen na drie uitputtende dagen, bleek dat de werklieden die de schuifpuien geplaatst hadden de dag ervoor, de nieuwe marmeren vloer beschadigd hadden op onherstelbare wijze, daarna een nieuwe ondergronds CV leiding lek geslagen, en vervolgens ontdekte de inderhaast geroepen loodgieter dat het hele huis vol gas stond wegens een lekkage bij de een week geleden nieuw geplaatste cv ketel. Vandaag bleek dat de ruiten voor de binnenpui door een rekenfoutje te groot zijn uitgevallen en dat woensdag a.s. pas de nieuwe aan zullen komen. Om het af te ronden: Ik ben zojuist in het donker 4 uur lang bezig geweest om een lek boven een van de erkers te dichten, dat waaFERRIERESrschijnlijk veroorzaakt is door de beun-loodgieter van de gaslekkage, die op dat betreffende dakje een ladder heeft gezet om een afvoerpijp te monteren. Morgen is er weer een dag………
 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s