Leve het Kruidvat!


Vroeger ooit nog eens op het koude beton van de dam geslapen, nu dankzij een aanbieding van het kruidvat in Hotel Krasnapolski. Lekker in A’dam rondgescharreld, en de zatetrdagmiddag afgesloten in het verpleegtehuis met Vader en Moeder. De nieuwe weerloosheid van m’n moeder ontroerd me iedere keer opnieuw, alle herrineringen zijn tot caladoscopische fragmenten geklutst, iedere ontmoeting opnieuw kennis te maken, wat een last… Toch is ze er in haar essentie nog helemaal, haar wat verlegen en nu wat onzekere bewegen, haar manier van kijken met het hoofd een beetje scheef, en ook haar fermheid. Ik zit dichbij haar , knuffel en streel haar en we genieten er beiden van na het doorstaan van wat spanning.
Een personeelslid vertelt hoe ze gisteravond geholpen heeft bij de afwas en haar vaak opzoekt sávonds, er klinkt oprechte waardering door in haar verhaal, ik ben trots op m’n moeder!
Vanmiddag onverwacht bezoek gehad van Henk en Vera, en heel genoegelijk de middag met hen doorgebracht, ik realiseer me bij het afscheid hoezeer ze een plek innemen in mijn wereld. Samen lekker eten dus binnenkort en verder  delen/bijpraten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s