Hoofddorp- Zandvoort


Vrijdag vroeg richting hoofddorp vertrokken om een dag met m’n vader door te brengen, samen gegeten en toen naar m’n moeder. Na een kwartiertje zoekn (ze dwaalt  vaak door het tehuis van afdeling naar afdeling, wat overdag mag). Het is iedere keer weer ontroerend wanneer we haar daar vinden, wat eenzaam loopt ze over een verlaten gang en licht helemaal op wanneer ze ons ziet, he Kees, zegt ze spontaan, we zijn alledrie blij,….een cadeautje! We brengen de middag door, dicht bij elkaar, thee drinkend, en wat pratend, zo nu en dan is ze door de war, vooral wanneer mijn vader een dwingend appel doet op haar geheugen, om het levensboek wat we net opgehaald hebben bij de verpleging ingevuld te krijgen, Hij stelt dan vragen als: hoe heten je zussen ook al weer, wanneer ben je geboren, enz, ze bladerd dan snel door en doet dan een beetje verontwaardigd dat wij zoiets onbenulligs aan haar kunnen vragen. Wanneer je haar echter wat instruerend coacht, is ze nog wel in staat om stukjes van haar eigen geschiedenis terug te halen, maar het is wel allemaal gefragmetariseert en steeds meer onsamenhangend. Dat boek over haar leven samen met haar maken gaat denk ik al niet meer lukken. Maar ook bij mijn vader merk dat zijn geheugen sterk achteruit gaat, hij weet niet zo heel veel meer als mijn moeder. en zo modderen we voort. Daarna heb ik bij hem thuis met de digitale camera nog heel veel fotos gecopieeert om die straks af te kunne drukken voor in het boek over mijn moeder. De meeste mensen hebben zo’n boek, en een lijst met foto’s op hun kamer. Mijn moeder heeft nog steeds helemaal niets……….De nacht was weer doorvlochten met flashbacks en beelden uit m’n niet bepaald onbezorgde jeugd, zorgen om broertjes en zussen die toch al lang volwassen zijn, altijd het gevoel van tekort te schieten. ieder bezoek aan m’n ouders lijkt wel een reis terug in de tijd. Ik logeer deze keer in hotel zandvoort, dat gerund wordt door aardige nichten, en heel erg leuk is! mijn kamer met cd speler, een doosje klassieke cd’s, een rood geverfd boudoir, met in de verte zelfs een stukje zeezicht tussen de lelijke zandvoortse bebouwing door. Wat is de boel beschadigd en verwaaid door de stormen van de laatste tijd. Het zand bedekt tot ver in het dorp de straten. De volgende dag eerst uren lang het strand gelopen om m’n hoofd leeg te maken, + foto’s gemaakt van al die mooie stillevens in het zand……vervolgens roeland opgehaald in Utrecht voor de terugreis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s