pennen zijn eruit!


Ik ben afgelopen donderdag geopereerd in het AZM, de pennen zijn eruit! (uit m’n heup) Na een onrustige nacht in het ziekenhuis, mocht de drain eruit en ben ik door trui opgehaald, De zon schijnt in Bunde, en al doet het nog behoorlijk pijn, Ik ben gek genoeg ook tot rust gekomen, en heb ondanks de narcose een compleet boek uitgelezen. ik voel me doezelig maar wel clear.  God wat is het koud op zo’n operatiekamer, je ligt daar in je blote kont op een harde tafel klappertandend te wachten. Nadat je in het voorportaal van de hel tussen andere slachtoffers, waaronder kindertjes en oversture jufrouwen, ook al 1,5 uur liijdzam hebt liggen wachten,  wachten en nog eens wachten. Het past allemaal wel bij de paasgedachte. Toch raar ook om je vrijwilligvoor zo’n kreupelmakende ingreep te melden. Nu heb ik een heel forse ritssluiting op m’n dijbeen, duidelijk door een beginnende professional dichtgenaaid, met een buitengewoon lelijke, grove steek, Je bent dus gewoon leerobject in zo’n academisch ziekenhuis. De nog piepjonge coassistente deed op de OK drie mislukte pogingen om een infuus in te brengen , bij de 4e poging slaagde ze, maar wel scheef erin. Ik keeg door een zakelijk klinkende afstandelijke man een kapje op gedrukt met iets wat ik diep moest inademen (zuurstof?) en samen met iets dat via het infuus werd ingebracht roesde ik weg naar de vergetelheid. Ik stamelde nog dat m’n blaas zo vol was, plassen in de fles was in het voorportal achter een gordijn mislukt door de spanning. Op de recovery het gebruikelijke stonede gevoel van machteloze dronkenschap, en ja hoor een ongelooflijk volle en gespannen blaas, die me rechtop deed zitten van de pijn en spanning, Een aardige verpleger, groot robuust, pakte een echo apparaat en constateerde 1 3/4 liter! doelgericht bracht hij vervolgens in 5 minuten een catheter aan, gevolgd door een gelukzalige ontspanning, Alleen een man kan echt snappen hoe erg zoiets is. Na 45 minuten werd het catheter weer verwijderd en nog uur later kon ik weer op eigen kracht……………Thuis op de bank nu, alles sal goed kom!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s