dagboek-logboek-weblog-notitieboek? wat is het, en zou het kunnen zijn


Beschaamd Zondagmiddag, en dus tijd voor wat afstand…Wat is het nu eigenlijk of zou het moeten of kunnen zijn, zo’n weblog of space? Space zonder begrenzing of doelstelling is eigenlijk betekenisloos en saai?! Op foto’s ben je ook een keer uitgekeken, M’n dagboek bijhouden in alle openheid zonder enige censuur open en bloot op het web lukt mij in elk geval niet, ben geen exhibiotionist. Diepe zieleroerselen delen met meer of minder intieme vrienden? Past in een soort cybercultuur waar mijn generatie nog niet op insteld is. Het gaat dus om het maken van creatief gefundeerde keuzes. Welke persoonlijke kriteria toe te passen? 1. het moet spannend zijn in beeld, woord en inhoud. Spanning ontstaat door verschil. Mensen (gedrag, gedachten, meningen, zijnswijze, uiterlijk) maken het verschil, niet de dingen?! 2. gefocust Ergen op gericht; het behalen van doel, een resultaat  3. Duurzaam en haalbaar zijn, dus niet zo vluchtig dat investeringen in tijd en moeite verloren gaan…Nu hou ik en een dagboek bij en zo nu en dan deze space…..Ik zou het liefst deze 2 activiteiten verbinden. O ja, speels dus ook, grensoverschrijdend?

Adieu

lees met vreugde,
hier,
mijn laatste gedicht
ik ga vertrekken
op zoek naar
het evenwicht

soms moet men
vertrekken
schrijf nog daar
waar ik kan dromen
en opnieuw mijn woorden
kan stekken….

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s