Luik


Zaterdag pappa opgezocht in hoofddorp, waar mijn zusje Paulien en haar man, Ton net vertrokken na een rolstoel wandeling met Pappa naar het winkelcentrum. Samen met hem gegeten, en daarna het boekje bij de cd’s van de NRC  -ongehoord barok- voorgelezen, hopelijk lukt het hem om weer eens naar mooie muziek te luisteren. Pappa  lijkt wel steeds kleiner te worden, fragieler. Zijn behoefte aan een vast, dagelijks ritme, zoals bijv. tijdens de lunch op zichzelf zijn met aan tafel een mevrouw en meneer die ook hun spraak kwijt zijn, lijkt voor hem wel erg belangrijk. Maar dat is eigenlijk altijd al zo geweest. Mijn vader was altijd al eigenwijs en zeer egocentrisch.   Gelukkig is het wijze steeds meer in balans met het eigene. Per saldo heeft hij zo loyaal en liefdevol als mogelijk voor mamma gezorgd in de eindfase van haar leven. Wat overblijft is een zichtbare gehechtheid aan decorum, waardigheid en autonomie. Zoals hij dat nu combineerd met zijn gedwongen afhankelijkheid vervult hij mij met trots.  Hij voelt ook haarscherp aan wanneer ik medelijden voel met hem en wijst dat intuitief af.

 
Daarna de middag met de Bevkjes in gouda doorgebracht. Lekker met Hans door de stad gescharreld. Was wel zo moe op de terugweg s’ avonds dat ik de auto een uurtje langs de kant heb gezet.
 
Ook de eerste foto’s gemaakt met m’n nieuwe spiegelreflex camera, een pentax k20d.  De afgelopen weken brengen we de zondagochend vaak door op de markt in Luik, ”la batte".    –   ontspannen en boodschappen doen, zoals verse groenten en fruit.  Deze week weer voorzichtig weer aan het werk. Ik ben voor het eerst in 2 maanden bijna pijnvrij.

.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s