Afscheid van Cleveland & Op weg naar het westen


Hallo vrienden en familieleden,

 

Vanochtend zijn we, de “four winds”, (staat op de RV)  Kees, Trui, Janet en Sjaak, na een heerlijk ontbijt (Ellie maakt de havermout super klaar, met appeltjes e.d., en ze bakt eindeloos lekker brod!)  rond 9.30 vertrokken vanuit Ellie’s huis aan de delaware drive in Cleveland, gisteren hadden we een mooie zondag met als start een brunch, waarbij Lewis, 85 jr een retired dirigent, aanschoof, natuurlijk was Tom, de vriend van Ellie er ook, en zo hadden we een genoeglijke ochtend,

 

In de middag heerlijk uitgewaaid aan het Erie- meer, dat heel groot is en waar op zondag aan de groene oevers gepicknickt en gevliegerd wordt, eerst nog vanaf de werf waar Tom’s boot ligt, de skyline van Cleveland bewonderd. Rondrijdend was aan het groeiend aantal industriële monumenten goed te zien hoe de economie hier ook aan het krimpen is. Mooie blauwe luchten, witte wolken, mooie gebouwen, brede wegen en overal die mooie houten huizen in pastelkleuren, aan met groene bomen getooide brede lanen. De avond was heel bijzonder met een echte barbecue in de Ellies tuin, Ellie’s zonen en dochters, twee kleinkinderen, vrienden uit de buurt met een Nederlandse achtergrond, een drankje en een hapje, inspirerende gesprekken, mooie verhalen over de emigratie ooit naar de VS,

 

En vanochtend was het dan zover, op pad naar het westen, eerst nog een stop bij een garage om de remlichten aan de praat te krijgen, we waren zo blij dat de garagehouder de zekering snel opspoorde  verving dat we hem 20 dollar gaven. De rest ging vanzelf, we hebben vandaag  ca. 375 mijl gereden, en staan nu vlak bij Chicago in een bos in het land van de Amish, die we hier en daar met hun malle hoedjes op in karretjes met een paardje ervoor langs zagen komen. Morgen zien we wellicht nog iets meer van dit bijzondere volkje.  Nu zijn we completely hooked up aan het bijkomen van een heerlijke zelfgemaakte pasta tussen de andere nog grotere mastodonten van RV’s. RV’s waar vaak ook nog een complete auto acher hangt. De Zwitserse eigenaar heeft ons liefdevol geholpen met aansluiten en heeft ook de warmwatervoorzienig aan de praat gekregen, mensen zijn hier echt heel behulpzaam
 
 
 
 
 
 
 
 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s