28-31 juli 09- Wisconsin-Wyoming


 

Vrijdag 31 Juli Dakota, State Camping Badlands- —Wyoming, Buffalo, Camping Big Horn Mountains

 Vandaag van de Badlands naar Yellow Stone Park via de Blackhills, we rijden wat af ieder dag, de verbazing van geintereseerde locals is groot, helemaal vanaf New Yersy? Naar dat vreselijke Los Angeles?  Maar het landschap wordt langzamerhand steeds mooier en interessanter, we verlaten daarom ook steeds vaker een tijdje onze trouwe state highway no 90, de boeken over de parken en de lonely planet worden achterin en voorin druk bestudeerd, en dan wijst de weg zich eigenlijk vanzelf, met de tomtom kunnen alle campings opgezocht worden want voor vertrek hebben we die allemaal geupload. Yellow Stone park hebben we nog niet gehaald, maar we kunnen vanaf deze leuke camping, out in the open de machtige en hier en daar besneeuwde Rocky Mountains wel al zien liggen in de verte……De Blackhills toonden zich van hun mooiste kant en waren vooral heel groen, en te vergelijken met bijv de  Vogezen. Maar het landschap waar de 90 zich even later doorheen werkt is met helemaal niets te vergelijken, vergaapten we ons gisteren aan de National grazing lands waar vroeger de kudden bizons graasden en door de indianen betiteld als de eeuwige jacht velden, verder op weg naar de Rocky’s  ontrold zich een verbazend uitgestrekt landschap waar bijna helemaal niets woont, met groene en grijze tinten, en met een verbazend 360 graden uitzicht, het mesdag panorama is er niets bij. We verliezen ons in de leegte, de afwezigheid van elke vorm van intellectuele arbeid leidt pas echt tot ontspanning (Citaat Trui en Sjaak`

 

 

 

Donderdag 30 Juli Dakota Lake Mitchell- —–South Dakota, State Camping Badlands South

Vandaag laat vertrokken, half 12 pas! Zou het liggen aan het diner gisteravond in het steakhouse vlak bij de camping, we hadden de tomtom al op koers gezet en ons voorbereid op een natte wandeling van een paar mijl, wat bleek, het restaurant lag om de hoek. Wandelen doet men hier niet en van een stoep hebben ze nog nooit gehoord, dus altijd even oppassen op het verkeer. De steakes waren enorm, met bergen uien en champignons, het meisje dat ons bediende bleek een vrouw van 39 met maar liefst 4 grote kinderen en ook nog een baan overdag. Ze was nog nooit in NY geweest en zou er graag een heen, in de visie van haar husband maar onzin naar die gekke stadse mensen..De zon schijnt weer, en het meer ligt mooi blauw te glanzen in de frisse ochtendlucht. Onderweg eerst nog een leuke stop gemaakt bij longhorn ranch aan een stadje met huisjes, winkels en een kerkje uit 1880. (door de eigenaar van het land hier naar toe gebracht). Er is een erg leuk museum bij met heel veel wagen en voorwerpen en bijv de reusachtige tipie die gebruikt zijn in de film dancing with the wolves  met Kevin kostner. Daarna op weg  naar de Badlands! Een gebied dat een beetje lijkt op capadocie, met kale kalkachtige witte rotsen,  en heuvels, dooraderd met kloven die fel oplichten in het zonlicht van een hete dag,  Door dit gebied trokken de indianen die later aan de rand ervan gevangen werden genomen en een eind verderop bij wounded knie (200 man en vrouw) werden vermoord. Na betaling van 15 dollar aan een echte parkwacht, rijden we het park binnen, het eerste viewpoint is zo spectaculair dat we er direct een uur blijven om te kijken, te genieten van het uitzicht en de nodige foto;s te maken. Dan rijden we langzaam verder door het park, zo nu en dan stoppend om te genieten van nog meer spectaculaire plekken, aan de andere kant van het park ontdekken we enige uren later een state park camping, aan de voet van het Badland massief, Voor 10 dollar staan we daar op een plek met de altijd aanwezige picnictafel midden  in de open vlakte tussen andere RV’s en hier daar wat tentjes . Van de toezicht houdende ranger die in een golfkarretje rondrijdt moeten we de camper in de rijrichting terugzetten want zo hoort het. (dachten wij even anders te doen omdat de deur dan aan de gras- parkeerkant zat) Ondertussen Sjaak vraagt Sjaak advies  aan de Duitse RV-buurvrouw hoe de generator (die we hier beter niet kunnen gebruiken) zover kunnen krijgen dat ie de beloofde stroom levert. …………

Tegen zonsondergang verkleuren de badland- bergen naar heel zachte pasteltinten, zo mooi! Hele gezinnen klimmen met stoeltje en al boven op de grote RV’s om van de zonsondergang te genieten, ook Janet maakt foto’s vanaf ons dak, het is trouwen wel erg leuk om nu eens op pad te zijn met iemand die ook verslingerd is aan het fotograferen.

 

 

 

 Woensdag 29 juli 09 Minesota-­­­­———-South Dakota Camping Lake Mitchell

Maisvelden en nog eens maïsvelden, en…………..De hele dag weer gereden, en lekker geluncht op een restplace met Amisj jam, en Amish worst, naast ons parkeerden steeds meer Camper RV’s en Trucs, de een nog langer dan de ander, de grootste met ook nog een grote  aanhanger met een verdieping met daarin een sportwagen en twee motoren behoorde toe aan een alleenstaande 40 tiger , een deen uit kopenhagen, die met 12 jaar naar de VS was gekomen. Hij was met nog meer mannen met buitensporig grote RV’s onderweg naar de Badlands onder  rapid city, een eind verderop, naar een groot motorfestival.Ook nog mooie foto’s gemaakt van trui en Janet als stoeipoezen voor een mooie witte reuze truc.

Tussendoor lossen we allerlei probleempjes op met de camper, de eerste dagen stonk het naar afwaswater in en rond de camper, na het uitspoelen van de tanks is dat nu opgelost, maar nu doet de generator het wel maar de opgewekte stroom komt niet meer aan in het stopcontact, en dat is toch wel handig wanneer je onderweg de airco wilt gebruiken, de magnetron of de koffiemachine…….Het laatste stuk regende het pijpenstelen, en zijn we geland op een campinkje aan een meertje bij Mitchell, een stadje aan de interstate 90, Wat doen we s’avonds? Voorlopig na het eten wat praten en veel lezen. (en vroeg naar bed om uitgerust weer te beginnen aan onze volgende 500 miles, wat een leven………

 

 

 

28juli 09 Wisconsin———–Minnesota Camping Pettibone

 Na een voorspoedige reis van zo’n 400 miles geland op een camping aan de Missisipi River, vlak bij la Crosse, Het verslag van zo’n trip wordt al gauw vervelend dus laat ik het er op houden          dat we zo’n reis als vandaag een aantal keren moeten maken  om in het gebied van de indianen- reservaten en meteen daar achter in Yellow Stone park te geraken, een mile is 1,6 km, en dat tikt bij dagafstanden van zo’n 475 miles behoorljk aan, Wat was er nu memorabel vandaag? De sfeer in de camper, de al wat zekerder rijstijl van Sjaak en mij? Gelukkig is er altijd het landschap dat voorbij schiet, soms wat minder snel zoals de Skyway langs Chicago, Vanuit de langzaam rijdende file op de 12 baans weg direct langs het stadscentrum een imposante mix van wolkenkrabbers met als hoogtepunt de dreigend zwarte Sears Towers. Wanneer je niet uitkijkt zie je heel Amerika alleen vanaf de snelweg en de camping. Al rijdend met een gangetje van zo’n 60 miles vergapen we ons aan de vele enorme trucs  die ons vaak inhalen, en verbazen we ons over slechte staat van de wegen en de vele wegopbrekingen. De Tomtom brengt ons moeiteloos dwars door la Crosse naar Camping Pettibone even buiten de stad op een schiereiland. We pluggen de Electra en het water in, en geparkeerd tussen de mastodonten van RV’s eten we bij de ondergaande zon aan een goud glanzende Missisipi een heerlijk maal aan onze picnictafel.

 

 

Een gedachte over “28-31 juli 09- Wisconsin-Wyoming

  1. Ha die Tanja enGerald, ik zit voor de grap wat te lezen over onze reis op mijn laptopje, en zie jullie geweldige nieuws! We zaten al met smart te wachten op de laatste berichten van jullie. Het communiceren via de telefoon is zo lastig door het tijdsverschil, he? Bovendien vaak geen bereik….. We gaan nu een borrel drinken op dit goede nieuws. Van harte proficiat allebei en lieve groet, Sjaak en Janet

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s