Bergenopzoom


Het is weer sopdag……De mist trekt buiten net wat op, en de zon neemt een aanloopje naar een heerlijke dag ? Nog even tijd dus om hier wat te noteren. Afgelopen twee weken waren schokkend, Eerst kreeg Joop een ongeluk, hij werd voor de Bijenkorf in A’dam aangereden door een scooter en gaat nu een lange periode van revalidatie tegemoet voor beenbreuken, knieschade en als dessert ook nog een hartaanval. Direct daarna werd mijn boezemvriend Hans getroffen door het noodlot, net op tijd werd hij voor hartfalen gedotterd en werden twee stents geplaatst. Nu weer thuis, en herstellen, zo weg van het werk, en in de relatieve stilte van thuis zijn……..De afgelopen dagen viel het werk me zwaar. De trainingsmiddagen rond gesprekstechniek leken erg lang, en de studenten keken verlangend uit het raam naar de stralende herfstzon. Het helpend gesprek moest geoefend. Dat vraagt een
dienstbare opstelling in het tweegesprek. Lastig wanneer je nog maar net transitioneert van centrum van het heelal, naar volwassen. Daarbij deed zich een conflict voor met een externe relatie die al een tijd rattengedrag
vertoont, en mij daarmee echt schade dreigde toe te brengen. Ik ben oprecht kwaad geweest en heb (voor mijn doen) assertief en direct gereageerd! Daarmee is het niet opgelost, maar ik slaap wel beter dan anders bij dit soort events. Gelukkig ging er weer een 2e camperweekend aan vooraf. Zaterdag in een opwelling vertrokken naar Vlissingen. De Tom Tom bracht ons er via Antwerpen naar toe, en dat was een beroerd advies. Een en al file en oponthoud. De staat van de Belgische snelwegen heeft een absoluut dieptepunt bereikt. In ons oudje is het leuk rijden, maar dan vooral op een redelijk vlakke asfaltweg. Bij Bergen Op Zoom vonden we het wel genoeg en zijn we gestopt. Tom Tom bracht ons naar een mooie, vlak bij de stad gelegen, rustige groene camping. Fietsen eraf, een late lunch en op weg….. BOZ blijkt een mooie stad met heel veel mooie historisch panden, aardige ontspannen Brabanders, die nog een kop koffie serveren voor 1 euro. Weer een stukje onbekend Nederland ontdekt, Dit beloofd nog een echte ontdekkingstocht te worden. Eerlijkheidshalve moet ik er wel bij vertellen dat er ook dit keer weer iets…………….Tevoren had ik netjes wat olie bijgevuld, maar de dop er niet weeropgedaan. Bij aankomst in BOZ opende ik de motorkap met een angstig voorgevoel, en ja hoor de hele motorruimte zat onder de smeerolie. Een plastic tanknooddop in aluminiumfolie bood voor de terugreis uitkomst, en de dop bleek bij tertugkomst nog op de oprit te liggen. Deze week heb ik alles schoongemaakt en ontvet, en ben begonnen met na de werkdag steeds wat geluidsisolatie aan te brengen. Eerst heb ik anti dreunplaten, die bestaan uit bitumen opgebracht, en nu ben ik 7 cm dikke platen van brand en olie bestendige rubberplaten aan het oplijmen. (Het Rubberhuis in de Beatrixhaven in Maastricht gaf me voor 30 euro een restpartij mee van dit dure materiaal. ) Alweer 12 jaar geleden heb ik daar het personeel getraind in klantgericht handelen. Op de knieën dus, net boven m’n macht, met aan de scherpe onderdelen opengehaalde handen, zou dit moeten leiden tot een stillere cabine. Ik ben halverwege, en bij een proefrit gisteren hoorde ik opeens allemaal nieuwe geluiden: de versnellingsbak, bandengeruis, enz.

Deze diashow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s