4 jan 2012, Ludwig Keulen


Zit het genot en de sensatie van reizen tussen je oren?  Wanneer ik de laatste bocht doorzeil op de A2,  vlak voor de afslag naar Bunde, zie ik soms, bij  helder weer de Pietersberg liggen met daarboven een rookpluimpje.  Verre verten lokken daar, de poort naar het Zuiden…..Een verlangen naar doorrijden komt dan in me op, en ik droom even terug naar heerlijke reizen door het Belgische en Franse land.  Afstand speelt een relatieve rol bij het reizen, Wij  leven in een stukje cultureel caleidoscopisch Europa. Rij bijvoorbeeld in een uurtje naar Keulen, naar het Ludwig museum, je parkeert  eronder in het hart van de stad, beklimt de trappen naar boven, waar de ingang van het museum ligt, daar kijk je om je heen, je staat in een betoverend stedelijk landschap. Vlabij stroomt de Rijn,  Europese hoofdslagader.  Naast je, half ingegraven in de stad ligt het moderne museum, voor je rijst de gotische Dom op, een enorm en  eeuwenoud monument waar 632 jaar aan gebouwd is, kijk je verder, dan zie je het station liggen vanwaar ook een stalen brug de Rijn oversteekt, waar je naast de treinen ook te voet over kunt gaan. Moderne architectuur, gotiek, en industriële vormgeving uit het interbellum komen hier samen. De drukke winkelstraten eromheen houden gepast afstand . Een magische plek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s