Verslag camperreis Kees en Trui naar Portugal


15037659449001513127753Zaterdag 26 augustus 2017

10.00 uur Pffff, we zijn on the road! Zolang van huis weg is toch even anders met inpakken, de camper ligt nu wel wat zwaarder op de weg. We hebben de tijd, dus we mijden de tolweg, onze eerste stop zal de cp bij Rouen zijn, leve de onthechting, ik ga wel de eerste bijeenkomsten van de cursus kunstgeschiedenis missen, die ik met maatje henk volg, alweer het derde jaar! 17.30 uur en we staan nu op de jachthaven van Rouen, na een mooie tolvrije rit. Vooral het laatste stuk was genieten van een prachtig glooiend, al een beetje Normandisch landschap. Bij aankomst bleek de plaats uitsluitend voor service te zijn. Toch mogen we vannacht van de aardige beheerder blijven, geheel kostenloos, met douche, stroom, enz…een goed begin van onze reis!

Donderdag 24 augustus 2017

Ons huis ziet er wat chaotisch uit vanwege het inpakken van alle spullen waarvan we nu denken nog denken dat we niet zonder kunnen. Ik denk niet dat we eerder ooit langer dan een week of 5 op pad zijn geweest. De camper lijkt steeds zwaarder te gaan worden. De muziek die ik gedownload heb voor onderweg weegt gelukkig niets. Ik ben bij de huisarts geweest voor de vervelende hartritme stoornis die regelmatig de kop op steekt. Het hartfilmpje zag er wat jazzy uit, maar volgens de huisarts kan ik gelukkig er prima mee opreis, gezien mijn altijd erg lage bloeddruk en hartslag, maar het geflubber is wel wat ontregelend. Nu trui morgen nog even naar de mondhygieniste……nog twee nachtjes slapen……..

Dinsdag 22 Augustus 2017

Vanochtend de camper schoongemaakt, het dak vooral, en dan moet de rest van de carrosserie noodgedwongen ook vanwege het naar beneden gaande vuil. Op de de rand van het dak op de plaats van de knik naar de alkoof, blijkt de kit en het rubber zo slecht dat het al lek lijkt te zijn, als ik er op druk komt er vocht uit……..de hele rand moet er dus af en opnieuw gekit, inclusief het dakluik. Dat moet dan maar in het najaar wanneer we terug zijn van onze portugal reis. Voorlopig houd dit nog wel. Omroep Max deed onderzoek naar de schoonwaterkwaliteit aan boord, en de conclusie was dat het niet goed was gesteld. Dus na het bezoek vanmiddag aan Cor en Marieke de tank helemaal schoongespoeld, nu pas ontdekt dat er gewoon een plug in zit onderin aan een touwtje, ik dacht steeds dat dat de sensor was. Bij Cor en Marieke smaakten de door bakker Cor persoonlijk vervaardigde broodjes weer heel goed, heerlijk in de schaduw in hun steeds mooiere, bloemrijkere tuin. Een tikje prettig jalours bespraken we o.a. hun meest recente camperreis naar Berlijn, nog even……

Maandag 21 Augustus 2017

Vandaag gewerkt aan de route door frankrijk naar bordeaux waar we even willen zwemmen in de atlantische oceaan, trui kijkt daar namelijk heel erg naar uit, achteraf hadden we wellicht beter ons 40 jaar oude ritme aan kunnen houden, van een 3 of 4 wekelijkse schooltijd- zomervakantie in de maanden juli en augustus. Met pensioen gaan is een ding, maar dan ook meteen de zomer thuis doorbrengen is een heel ander ding. Ik heb een tolvrije route uitgestippeld door midden frankrijk, met dank aan de michelin routeplanner en de anwb routekaarten. alle kampeer en landengidsen verzameld die we nog hadden, de rest haal ik bij de bibliotheek.

Zaterdag 19 augustus 2017

Eigenlijk zouden we nu zo’n beetje vertrekken op onze eerste reis in het naseizoen, als vers gepensioneerd stel……maar een week geleden kregen we beiden een ontsteking aan onze verstandskiezen. Bij mij kon de tandarts dat snel oplossen door een schoonmaakbeurt van de betreffende pocket, en een tijdje spoelen, maar bij Trui lag dat anders, moedig heeft ook zij de tandarts voor het eerst in 10 jaar bezocht, en volgende week heeft ze een tweede afspraak om zoveel mogelijk uit te sluiten dat we straks tijdens onze reis een tandarts moeten bezoeken, maar daarna, na volgende week vrijdag gaan de trossen hopelijk echt los!

Een gedachte over “Verslag camperreis Kees en Trui naar Portugal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s