Maandag 28 augustus 2017


We hebben de nacht doorgebracht bij het plaatsje Langeais aan de Loire vlak bij Tours. We zijn de enige gast op een enorme camperplaats midden in het groen. De eigenaar, een aardige mede gepensioneerde, bracht ons de rekening van 3 euro, en een  koude en zeer smakelijke fles zelf gebrouwen rose, die bij het geluid van de krekels en een avond temperatuur van 32 C goed smaakte. Gisteravond nog even naar de loire gefietst, en naar de vissende witte reigers gekeken. 20170827_202713Vandaag??? Zwemmen wordt bij deze temperaturen wel een diep verlangen..naar zee dan toch maar rechtstreeks naar zee of bij t plan blijven naar Labenne aan de frans baskische kust…we moeten t nog een beetje leren omgaan met zooooveeeeel reistijd:)🙃.

Wel hebben we samen al mijmerend vastgesteld..terugblikkend op de vorige dag…dat Kees van zichzelf vindt dat hij wat star wordt ….en ik misschien wel wat dominant ben 😵…dus dat is wel een dingetje dat we in de gaten moeten houden. Maar ach, vanochtend, tijdens het waken, ook weer gemijmerd over onze eindeloze supervisie sessies aan al die vormende agogische opleidingen, die wij als tweedekansers… mogelijk gemaakt ten tijde van de kabinetten den Uyl waarvoor eeuwige dank…ooit hebben gevolgd….skills moeten aardig voorhanden zijn toch!? Laat de dag maar komen!🙃

IMG_0036

4 uur: deze dag onthult zich als bloody hot, we zijn nu ergens op de N10 richting Bordeaux.  Trui rijdt het laatste stuk naar een camperplaats net voorbij Angouleme. Ik zit achter een theedoek te schuilen. Het is echt 38 C. Erg heet! Vannochtend eerst de tuinen van Chateau de Villandry bezoch. Mooi! Alleen al vanwege de schaduwrijke wandelpaden eromheen en boven rondom met uitzicht over de Franse tuinarchitectuur met z’n meditatieve geometrische patronen….Nu afkoelen in het zembad bij camping du plan d’eau.

Heerlijk gezwommen…mijn hemel wat een hitte vandaag..volkomen verrast hierdoor. Na t baden….flink wat banen getrokken en gecrawld…ff gebabbeld met de buren 😊. Beiden gepensioneerd en ook op weg naar Portugal, wij zijn niet alleen in deze ambitie…maar ze hadden een droef verhaal…’iets’  …. deed t niet…het alarm van het trapje bleef gillen en de pompen deden ’t niet…voor de leken onder ons geen toilet dus..en ook geen verlichting, koelkast en dergelijke. En ja ze hebben zes weken en willen naar Portugal dus …en dat vindt een van de moeders al veeeel te lang…..Ook wel voorstelbaar..daardoor willen zij natúúrlijk geen tijd verliezen. Bij een Ford garage was het al gelukt t alarm uit te schakelen maar het camperhuis was niet aan de garagist besteedt. Tja ik bedacht gelukkig op tijd om Kees NIET in de strijjd te gooien.met zijn onovertroffen.kennis van de  techniek🙃 hij is op reis immers en niet meer aan ’t werk😊.   ….voor anderen….!

Half negen t wordt toch etenstijd. Ondanks de 34o. Onderweg hadden we bij een giga super een konijnensausijsje met saus gescoord..Een beetje sla verse boontjes en couscous erbij en klaar is Trui. Heerlijk. Nu nog een citroentoetje..Wel zo fris en de avond kan niet meer stuk. We zitten voor t eerst tussen veel Nederlanders zou dat aan de camperplaats op een camping liggen…😎

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s