Lekeitio


Een uurtje rijden over mooie kustweg tussen san sebastian en bilbao, staan we nu op de camperplaats van het erg charmante Lekeitio. Vanaf het strand, waar het goed zonnen en zwemmen was, zagen we de grote sloepen oefenen met roeiers voor de ganzenspelen van san antolin, morgen om 4 uur, een van de ruwste baskische fiesta’s! (Roeiwedstrijd en tegen een dode gans meppen!?) Daarvoor blijven we hier nog een extra nacht. Het is zo druk hier op de cp dat de guardia’s iplv mensen weg te sturen, campers zo hebben laten manouvreren dat net dat ene oude mercedes hymertje er toch nog tussen paste, te gek!

Vervolg dag 2: Na een heerlijke middag aan het strand van Lekeitio, om 4 uur de ganzenspelen aanschouwd. Duizenden opgewonden Basken hadden zich verzameld rond de haven, allen gekleed in donkerblauw tenue, met geblokt sjaaltje. Bier, wijn, cider en wodka vloeiden rijkelijk.  Tientallen propvolle, felgekleurde sloepen lagen klaar, roeiriemen in de aanslag. Verderop was een staalkabel over het water gespannen waar een heuse dode grauwe gans in het midden hing. De eerste boot roeide er onder luid commentaar heen, en een jonge gast dook op de ganzennek, klemde zich vast, de kabel zwiepte hem meters hoog heen en weer, onder water en weer naar boven, tot hij plots los moest laten……het zag er spectaculair uit! Zo ging het nog vele boten door. We aten en dronken wat, en totaal verdoofd door de harde muziek en de drukte besloten we terug naar de cp te fietsen. Onvoorstelbaar leuk hebben de Basken het samen, met als thema veel gedoe rond een dode gans. Jong en oud staat druk kletsend te genieten van elkaars gezelschap, in een prachtig maritiem decor van blauwe lucht, helder water, groene heuvels, mooie gebouwen……Het lijkt ons mooi om Bask te zijn!

IMG_20170904_191652

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s