Van Santilana del Mar naar Picos de Europa


IMG_20170908_130958overnachten aan de voet vd Picos!

Het is 8’00 uur en we schrikken op van een tractor die een weg vrijmaakt in het struikgewas vlak naast onze camper met een.snerpend apparaat en vijf autobussen die ronkend staan te wachten om een paar honderd schoolkinderen in te laden. Tja ook dat is camperen..en kinderen zijn altijd vrolijk dus wij besluiten dat ook te blijven. Gisteren bezochten we Santillana del Mar een prachtig geconserveerd plaatsje dat aanbevolen werd door JP Sartre als het mooiste plaatsje in Spanje. Niets teveel beweerd. De huizen paleizen en het klooster zijn prachtig en dateren uit de 16e eeuw. Het klooster al eerder. Het is ook een pleisterplaats voor Compostella lopers. Veel respect voor deze mensen…zitten wij toch maar met onze luie reet in de  camper 🙃. We moeten erg wennen aan de plassende mannen in de openbare ruimte…zal dat met de ruimte te maken hebben? Vandaag gaat de tocht naar de Picos de Europa. En mijn man meldt edat hij over vier jaar 70 wordt en dat hij niet kan wachten. Neuriend doet hij het afwasje…hardop pratend tussendoor..dat je dan alles mag doen wat God verboden heeft…kennelijk heeft hij zich daar al lange tijd op verheugd 😊IMG_20170908_095326

Oh dat gebrek aan prudentie toch, maar ja…je bent toch elkaars object van studie op zo’n reis. Nabijheid heeft minstens 2 gezichten. Gelukkig is er ook veel genegenheid, (bijzonder woord toch)

We staan op de parkeerplaats van Fuente De, vanwaar we met de kabelbaan naar boven zijn geweest, erg hoog, en een mooie heuse bergwandeling hebben gemaakt. Vanacht blijven we hier lekker (schuin) staan….

 

Mooie weg gereden vannochtend!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s