Ponte do Lima


 

 

Na een tripje van 120 km, door een immer fris groen en wild heuvelachtig Galicie geland in het leuke stadje Ponte do Lima in Portugal, 30 km  van de kust. Onderweg  bij het tanken hoorden we dat het in Galicie de afgelopen jaren vrijwel niet geregend heeft en dat de situatie voor landbouwers steeds nijpender wordt.

Maar in Lima ziet alles er nog fris uit met een heeel lange romeinse brug over de Lima waar wij nu, met onze neus naar de rivier de nacht gaan door brengen. Lima was verassend,  wandelen over de mooie brug, biertje op een terras aan de rivier,  lekker uit eten, lima staat terecht bekend om de fantastisch keuken. Daarna s”avonds de hele stad, werkelijk over de top, in de led- feestverlichting. Om 8 uur begon een processie van in klederdracht gestoken groepjes mensen, mannen, vrouwen en kinderen van alle leeftijden, uit verschillende gemeenschappen uit de stad en de omgeving, al dansend en musicerend. Zingend en met met trekharmonica’s en castagneten trok men door de stad, met een zeer aanstekelijke blijheid! Dat alles heeft van doen met de herfst en de druivenoogst. De volgende ochtend kwamen we bij het uitrijden een file tegen van allemaal boeren op trekkers met grote met druiven gevulde vaten, duidelijk op weg naar een verzamel- uitperspunt, 20170916_101326

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s