GUIMARAES


 

 

Alweer aan zee geland. Bij een klein plaatsje waar ook de Portugese Camion loopt. Voor t eerst een soepje. .heerlijk. En Portugal is echt heel voordelig om uit eten te gaan. Heerlijke groentesoep, gemalen, voor 1.50. Moeilijk om zelf koken vol te houden😉

Gisteren waren we in Guimaraes. Het hele stadje  staat op werelderfgoed lijst van Unesco. Prachtige burcht uit 950. En een heus paleis ook uit 1000 na de jaartelling. Een koningin ontwierp t gebouw, wel met bouwmeesters waarschijnlijk, maar toch zeer vooruitstrevend voor die tijd…Ze wilde het concept verrijken met schoorstenen en versieringen die ontleent werden aan kastelen van Noord Europa.  Ik moest denken aan “The pilars of The earth” een prachtig boek van Ken Follett, waarin duidelijk wordt hoe juist ook vaklieden rondtrokken door Europa en van elkaar de skills leerden en deze weer meenamen naar nieuwe delen van Europa om ze daar weer toe te passen. De koningin kreeg zodoende een mooi sierlijk, maar vooral ook behaaglijk, paleis.

De stad is ook hier weer levendig, vitaal vol enthousiaste mensen die al zingend op podia strijden voor hun lokale presidentskandidaat. We hebben heerlijk rondgedwaald tot ik doodmoe was..want  bracht de vorige nacht nauwelijks slapend door van de nachtelijke herrie. Nooit eerder zoveel tumult. Nou ja hoort erbij…alhoewel ..Ik zit er nog snel doorheen. Bij t inslapen vroeg Kees de hoofdschakelaar uit te doen..En ik zal wel heel dom zijn ..Echt weten doe ik nog niet hoe alles in de camper  qua knoppenstructuur in elkaar zit. Toen ging t even mis..Kees was beetje boos en moe van de eindeloze uitleg…Komt overeen met mijn collega’s die ook de structuur van de telefoon en computer maar bleven uitleggen 🙄 ik moet t nu maar gaan opschrijven in een boekje…..Dan blijven de nachten tussen ons ook rustig 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s