Vila Nova de Gaia (Porto)


 

 

Vanacht werden we wakker van de regen, we zijn dan maar 30 km doorgereden, net voorbij Porto, en staan nu op een nogal armoedig campinkje dicht bij de kust. Een ongelooflijk onbeschofte jonge vrouw loodste ons bitchend naar de loosplaats, (echt de 1e keer deze reis dat we zo bejegend worden!)  maar alla, van hier kunnen we op de fiets, over een hagelnieuw fietspad naar Porto, werkelijk een fantastisch pad langs de oceaan, de rivier tot in het hart van de de heel drukke stad, wel heel kleurrijk, en warm zonnig. Sardientjes eten met uitzicht naar de overkant op de porthuizen, waaromheen een pandemonium gecreerd is van een joelende,op de porthuis toeren wachtende massa’s, die uitzinnigheid, die op zich wonderschone plekken tot kermissen laat verworden is denk ik het onheil dat alle grote steden op dit moment treft? Ik krijg trouwens wel weer erg veel zin in een goed glas port! (had ik vanwege de sterke gewenning afgeschaft) Merkwaardig aan deze camping is dat je minimaal 2 overnachtingen moet doen, de kosten zijn incl. stroom dan wel maar 10,50 euro per nacht. Dag 2: we werden wakker met een warm schijnende zon, maar nog geen uur later overspoelde een koude dichte zeemist de camping, in afwachting van de zon dus een goed moment voor een bezoek aan de prima supermarkt op de hoek. En, aansluitend nu alweer uren op een terras in een boeiend gesprek met een zeeman uit Oostende die gelijk met trui na 45 jaar op zee met pensioen is. Hij heeft gevaren op alle wereldzeeen en verteld hoe hij onlangs opnieuw moest leren werken met de computer ivm de navigatie. Toen zijn tijd aan wal iplv 3 of meer weken op 6 maanden op zee, werd gereduceerd tot hoogstens 6 dagen, hield hij het voor gezien. Evenals de zeeman, die dan ook precies weet waar je de beste sardientjes kan eten in Porto, komen de camperaars om ons heen hier vaak al voor de 2e of 3e keer, dit nomadische leven is voor hen heel gewoon. Voor mij dus nog niet, het idee dat er nog minstens een maand aan avonturen voor ons ligt, stemt me soms euforisch…….Het bleef vandaag tot ca. 5 uur mistig, nog wat gefietst langs de kust en verder heerlijk gelezen….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s