Casa de Mateus- Quinta da Padrela


Vandaag 40 km gereden naar het paleisje Mateus behorende bij het oude Rose merk Mateus. We zijn verrukt over het weelderig groene, soms al hefstige landschap  van de Douro vallei! Overal zien we mannen en vrouwen op de erg steile hellingen druiven plukken, die op de rug naar boven gebracht worden en dan overgeladen worden in wagens. Mateus was een ervaring op zich, barok kan snel te dol worden, maar hier is in de tuinen en in het paleis alles in de juiste proporties gebleven. Na een wandeling door de Franse tuinen, en een rondleiding in het Paleis- en het bijbehorende wijnbedrijf, waar enorme granieten bakken met wel 10.000 liter druiven lagen te wachten op het persen, doorgereden naar een camperplaats met een 9 beoordeling, op het wijngoed Quinta da Padrela. Www.quintapadrela.com De druiven van deze quinta zijn afgelopen week geoogst, en een van de broers is nu heel druk met het wijn maak proces, terwijl de ander zich bezig houd met de gasten die tot morgen nog in de 3 gastenkamers van de Quinta logeren. Morgen mogen we proeven van hun wijn en port! Ik geloof niet dat we deze reis zo mooi gestaan hebben. Mooi weer vandaag. Net als gisteren denken we s’ochtends vaak dat het niets gaat worden, en wanneer we dan even op weg zijn breekt de zon door en is het al snel 26 C . De avonden koelt het wel snel af, maar dat is gezien de tijd van het jaar niet vreemd. Ook hier kleurt de herfst het landschap in een pallet van goud, geel en bruin tinten. IMG_0190

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s