Porto Covo


We landen na de fatale voetverzwikking van Kees in Porto Covo; een schattig klein wit vissersplaatsje. We hebben 450 km overbrugd met de tolweg, deels, een tocht van Viseu naar Lissabon kostte 23 euro. Goed te doen dus en ook nog cash te betalen. Ik heb ook een groot deel mogen rijden en maakte 75 km voor eindbestemming een vergissing bij de afsplitsing van twee snelwegen waardoor we door Lissabon en het havengebied moesten..Dat leverde enig gemor op van manlief maar de beloning was een overtocht over de Taag via de “nieuwe” lange brug. Fantastisch.

We zijn daar geland op een cliff boven een enorm woeste zee met rollers van wel 3 meter hoog. Een vrouw had deze eerder gezien in Brisbain Australië… een surf eldorado. Voor mij een te eng gedoe. Ik ben ooit door vreselijke rollers meegezogen en getuimeld in de onderstroom van de oceaan..Dat was leerzaam 🙃. En het water is ook erg koud van die oceaan. We rusten heerlijk uit en genieten iedere avond van een prachtige ondergaande zon en eten gebakken vis, klaargemaakt door Kees op het vuurtje buiten. Ook uit eten is heerlijk hier. Bovendien spotgoedkoop onder andere vanwege de enorme porties….we bestellen nu nog voor 1 persoon.😋 Manlief fietst er af en toe flink op los voor de broodnodige afvoer van zijn energie. Het is heerlijk in Portugal concluderen we samen Noord Portugal prachtig groen, het binnenland en de kust, de Douro vallei indrukwekkend mooi en Porto en weer de kust en nu in Porto Covo. De Portugezen zijn ook zo aardig. De voet wordt intussen steeds dikker en het lijkt méér een voet van een kerel van 2.20 dan de geslonken Kees die nu nog maar 1.90 meet. Goed teken volgens ons want ’t vocht moet worden afgevoerd immers. Na drie nachten vertrekken we toch maar weer en gaan verder langs de kust; andere mooie plekken lonken.

Wat nog te vermelden waard is dat wij heel veel mannen tegenkomen die alleen reizen..En daarvoor bewust kiezen na verlies van hun partner. Wij prijzen ons dan weer gelukkig maar proberen ook wat gezelligheid te bieden.

Het laatste plekje waar we landden voor Lagos ontmoeten we weer een man alleen met een schattig hondje: Snoepie – ooit ons eigense hondje-  maar dan in t grijs en net zo vrolijk.  Hij bleek naast ons te staan en startte in t engels; maar bleek een Duitser.  Hij was ook alleen maar zijn vrouw was een weekje op cursus….Bij doorvragen bleek ze een saniassin…Mijn hemel dacht ik dat is lang geleden…Voor mij althans, dat dat realiteit was..Maar zij was een echte adapt. Had ook in Oregon Amerika bij bij de goeroe Bagwan gewoond en ging nog regelmatig in retraitre. 😊 Nu met een groep van 500 mensen en t bleek, tenslotte, een week van zwijgen te zijn. Toen ik zei; nou dan hebben jullie wel veel bij te kletsen, was dat een domme opmerking in de trend van Willem Alexander’s uitspraak ” dat was een beetje dom “🙄. Hij zei uitdrukkelijk dat hij andere roots had en het bleek dan ook  zijn tweede vrouw. Zijn cariëre speelde zich volledig af in ’t bedrijfsleven. Dat zijn vrouw andere voorkeuren had dan hij bleek ook uit een paar uitspraken zo tussendoor. Ze hield niet van drukte; zijn reactie op de enthousiaste verhalen van ons op de Basken, ze hield niet van grote steden in reactie op ons fietsavontuur naar Porto, ze hield ook niet van veel mensen bij elkaar….zodat wij ons afvroegen wat er wel leuk zou zijn. Ook was hij dit jaar verhuisd naar zijn wordingsplaats een dorp bij Hamburg na 10 jaar in zijn laatste betrekking te hebben vertoefd in Bieleveld nabij Dortmund, hetgeen hem heel goed beviel- haar wat minder – dus hij nam nog wel ergens de leiding in 🙃..Dat geeft mij weer goede moed om onze verhuisplannen straks stevig aan te vangen! Onze leeftijd blijkt voor velen het moment om de boel van de hand te doen..teveel kamers, tuin en zodoende alles meer een last imiddels dan een lust. 😣

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s