Lagos


20170927_160432Na een tussenstop van een nacht aan een heel mooi afgelegen strandje, zijn we nu geland in Lagos. Ineens bevinden we ons in de drukte van het tourisme  van een havenstadje. We raken steeds meer uitgerust, en zijn gewend aan een prettig ritme van een paar dagen rijden en dan weer wat langer pas op de plaats waar het echt bevalt. Goed lopen kan ik nog niet, maar fietsen, en korte stukjes gaat alweer goed. Lagos is best aardig met een mooie boulevard, een sjieke haven, en een drukke maar gezellige wirwar van straatjes met heel veel meer van hetzelfde winkeltjes en restaurants. Van de piepkleine musea bezochten we het museum met uitleg over de slavernij, ooit een zeer bloeiende handel voor Portugal. Het centrale plein was aankomst punt voor vele mensen uit westafrika die daar uitgeladen werden en verhandeld. Het schokkend dit zo plat weer uitgelegd te krijgen op mooie tabbloids. We gaan weer verder. We koken ons potje, kijken nu nog naar het portugese journaal, (wat staat ons nog te wachten straks in Catalonië?) pakken de stoelen weer in, dan de fietsen weer op het rek….Wat kan het leven simpel zijn…

We staan op een grote mixt parking met voorzieningen. Ineens zijn er luidruchtig sjirpende krekels die we al lang niet gehoord hebben, het is hier ook een stuk warmer savonds. Wifi, die ook voldoende vermogen heeft, is er vrijwel nooit in Portugal tot nu toe. Onze schrijverijtjes hier gebeuren dan ook met behulp van onze mobieltjes, maar dat eindigt nu wel, want de kosten zijn hoog ondanks neelies maatregelen tot gelijkschakeling van de tariefen.  Voortaan dus pas verslag wanneer er Wifi is. Morgen naar Tavira, 100 km verderop, we hebben zin in rust, schoonheid en natuur; de drukke voorspelbare  toestanden van Albufeira e.d. slaan we over. Portugal bevalt ons tot nu toe erg goed, de ruimte, de eindeloze en ruige natuur, en ook de erg vriendelijke Portugeen zelf!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s