El Grao de Castellon


IMG-20171008-WA0004IMG-20171008-WA0001IMG-20171008-WA0000Kees is blij met de uitslag maar dat wil niet zeggen dat hij langdurig kan lopen. Dus aangepast verplaatsen vooral met de fiets. We zijn vandaag op tijd opgestaan en zo’n 375 km door een prachtig deel van Spanje naar de kust afgezakt 30 km voorbij Valencia.  Het land is echt letterkijk knalrood. Overal wijn- en olijfgaarden. Valencia kennen we redelijk en we wilden lekker aan zee dus een beetje doorgereden. We schrikken wel heel erg van de industrie en de drukte en de lelijke bebouwing.  Al snel besluiten we ons daar niet door te laten bepalen…Na al ’t moois wat we hebben gezien ligt t voor de hand dat de costa’s veel toeristischer zullen zijn en bedrijviger. De Spanjaarden zullen ook ergens de kost mee moeten verdienen immers. We krijgen waarschuwingen van vrienden over Catalonië: de protesten die daar gaande zijn over autonomie!. We bekijken elke dag de reisadviezen en ’t moet wel kunnen. We zullen de stad niet in gaan maar moeten wel ergens op de route tussen Valencia en Barcelona onze zoon ophalen. We bekijken nog hoe en waar we dat doen.

Helaas zullen we onze vrienden Rutger en Riet niet treffen in Malaga. Zij reizen ook twee weken rond in een camper in die contreien maar wij zijn nu te ver weg.

Ik heb toch wel een beetje een dipdagje. Moe opgestaan: redelijk geslapen -wel een paar keer wakker- maar dat zijn we al jàren gewend. Niet dat ik niet heel graag wens dat ik weer eens door kan slapen; niet af en toe een nachtje, nee duurzaam😉. Ik vond de natuurlijke schoonheid van Spanje en Portugal zo heerlijk dat ik nu wel effe slikken moet. Het doet me denken aan een vakantie met man nummer 1; waarbij we een drassig plekje konden betrekken met tent aan het Gardameer tussen knotsen van villa’s met weelderige, goed onderhouden tuinen van de welgestelden!  Ik had afkeer van die situatie en ben toen ook direct weggegaan. Hier is ’t de industrie; zoeken naar een plekje tussen vreselijk lelijke terreinen; wat doe ik hier?!. Ik moet maar eens goed bekijken wie hier nog meer een blog over schrijft en of dit gevoel te vermijden is. Het water is dan wel warm en heerlijk om te zwemmen natuurlijk, maar de omgeving bij de Algarve en de oceaan zijn zo veel mooier! Gelukkig neemt mijn mannetje me op de schouders…verklaard mij telkenmale de liefde en beweerd dat ik zijn schoonheid ben 🙄…Dat geeft een 62-jarige vrouw, wonend in een wel aardig doorleefd lijf, weer moed! Tenslotte zegt manlief…’naar het noorden toe wordt het alleen maar mooier’!!…Hij is altijd zo heerlijk optimistisch..Om jaloers op te zijn!

Zo het is zondag de 8e oktober. Goed geslapen en het is stralend weer. Na een vervelende dag blijken we toch op een mooie plaats geland te zijn. Een prachtige boulevard met mooie fietspaden langs zee. Manlief had gelijk. Het noorden begint net op dit plekje ….

Ik heb ook nog  maar weinig verteld over de gaven van mijn man. Alles in de camper is comfortabel dankzij hem. We kunnen douchen, opladen met t zonnepaneel, onder de luifel zitten, muziek luisteren en tv kijken dankzij zijn inspanningen.  Zelfs kunnen we een tweede toiletcasette plaatsen als de eerste vol zit bij vrijstaand camperen; manlief heeft een reserve casette onder de camper geplaatst! En dat is beslist handig! We hebben een oudere camper  – Rimor Unico 6 persoons- maar de luxe is enorm!😊 we kijken af en toe naar een half integraal; veel aanbiedingen komen langs op de ipad, maar concluderen vaak dat we alles hebben met de huidige. Vooral ook de techniek van de Ford is fijn..achterwielaandrijving, dubbel lucht en de bovenslaper is handig want door dit laatste blijft de cabine koel bij t rijden. Dus airco hebben we niet, kun je hieruit begrijpen,  maar missen we tot nu toe ook niet echt. Doordat in het najaar de nachten goed afkoelen is t prima zo en tijdens t rijden zit je in de schaduw van de kap.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s