Peniscola


20171013_205245

 

Na 3 overnachtingen Grao, (een teveel, maar de sympathieke beheerder zag dat niet als een probleem) zijn we doorgereden naar het kustplaatsje Peniscola, zo’n 65 km verderop. Na wat heen en weer gerij, kwamen we uit bij (voor het eerst) een camping, genaamd Vizmar. 12 euro all in vonden we redelijk, maar de 35 euro dat de andere, meer bij het plaatsje gelegen campings vroegen waren ons echt te gortig. Hier ontvangen we onze zoon, Roeland die donderdag a.s vanuit Murcia met de trein aankomt, en dan reizen we samen in 8 dagen naar Marseille. Gisteren hebben we bij een waanzinnige Chinese winkel van sinkel een dekbed voor hem gekocht. Deze winkels zie je overal hier, maar deze was echt over de top gevuld met de meest goedkope prullaria die je kunt bedenken. Het geavanceerd ogende fietslampsetje dat ik kocht voor 3 euro, viel bij het monteren direct onherstelbaar uit elkaar. Nu naar het zwembad hier op camping!

Zo , het is de 12e oktober. Vandaag aŕivieerd onze zoon. Dat zal wat passen en meten worden want toch ook een flinke kerel van 1.90 die erbij komt op de 10 vierkante meter behuizing.

Het is nu in de ochtend; wat bewolkt. We staan op een camping Vizmar zoals Kees al aangaf. Het is wel heel bijzonder zo’n plek. Het is meer een dorp vol met ouderen die daar soms wel een half jaar bivakkeren.  Veel Belgen en Nederlanders maar ook Fransen.  De uitleg hiervoor bleek simpel; bij verblijf van meer dan een maand zijn de kosten 8 euro per nacht – normaal 12 euro -inclusief toiletten, douchen, zwembad en de sanizuil. Tja een koopje dus. Het gedrag is ook dorps. Mensen kuieren zo heen en weer, eten wat, doen een afwas en af en toe een fietstocht naar zee. Het zwembad is opvallend leeg. Als je ouder wordt is daar klaarblijkelijk minder behoefte aan en zwemmen in zee wordt ook maar beperkt aangevangen: rest het zitten voor de camper ingebouwd met een luifel; waslijnen met wat was dat drogen moet en voor de rest behangen is met doeken  tegen de zon.  Een nieuwe vaste verblijfplaats met eigen erf zal ik maar zeggen; een wonderlijke behoefte voor camperaars leek mij. s’Avonds vliegen de voetbalwedstrijden ons om de oren afgewisseld met het nieuws uit Nederland en de rest van de wereld. Bij de weerberichten van Nederland stopt het vaak abrupt: daar is geen interesse voor 😥. Tja Hoe bevalt zoiets. HELEMAAL NIET. Ik word hier ongelukkig van terwijl manlief nog wel iets positiefs eruit kan halen; lekker rustig, lekkere warme douche en mooie plaatsen. Maar dat had ik al eerder gemeld: manlief is een zeer positief  en optimistisch persoon. Op mij heeft deze toestand op de camping een deprimerend effect dus..blij dat wij weer verder kunnen gaan. We staan hier ook alleen maar om zoonlief op te vangen en de was een keer te draaien. Peniscola is heel schattig; een rots met een burcht en een wit oud stadje erop. Nou ja oud; een aantal huisjes worden gedateerd op 1887 en dat is voor Hollandse begrippen toch niet heel oud. Dat valt me vaker op in Spanje; de kerken en kloosters zijn oud; 12e of 13e eeuw maar de burgerwoningen vaak veel jonger. Vaak staat er wel bij vermeld dat tijdens een oorlog of brand de heleboel gesloopt is geweest en daarna weer opgebouwd. Eerlijk gezegd moet ik me er wat meer in verdiepen..Maar dat komt nog wel. Eerst verder uitrusten, want ik ben nog steeds vaak moe. Dat begint trouwens meer op te vallen; we fietsen veel langs de boulevard aan zee, maar we wandelen uiteraard nauwelijks meer..Al weken niet en ik lijk daar moe van te worden ..lui. Het gaat steeds beter met de voet van Kees dus de aanpak is goed gekozen. Nog een week of twee drie en dan moet ’t weer kunnen. Zijn we wel weer thuis.😑

Morgen of vertrekken of zoonlief een lekkere duik in zee gunnen..Daarna een reis in het vooruitzicht naar Marseille😀

Vandaag, vrijdag, is het met zwemmen prima gelukt, het wel even wennen in ons hok op wielen met z’n  3 en, maar wel hebben redelijk geslapen. Nu de heerlijke paella nog verwerken, en dan morgen na 4 dagen in peniscola, weer verder richting Franse grens?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s