Ebro Delta – Deltebre


201710151623572017101516223320171015162308We staan op een gratis cp.aan de Ebro, een grote rivier die bij de monding een enorme delta vormt met rijstvelden. Het lijkt t einde van de wereld maar er is wel een kleine steiger van een veer dat, voordat een mooie brug over de Ebro gebouwd werd, als aanlegsteiger fungeerde, en nu meer dienst doet voor de rondvaartbootjes in de delta die eigendom zijn van een Rotterdammer die daar al 15 jaar woont. Ik dacht: wel wat stil voor zoonlief..Het tegendeel bleek waar. Al ras ontmoette hij een groep jongelui die het laatste jaar van hun gymnasium moeten afronden en dan deze plek verlaten voor een studie aan de universiteit.  Zoonlief weet s’morgens te melden dat hij het heel gezellig heeft gehad en uiteindelijk eindigde met de groep op de brug, waar de architect heerlijke lounge stoelen en banken op het voetgangersdeel heeft geplaatst om de bevolking te verleiden naar de vissen en vogels van de Ebro te kijken en s’nachts maar de sterren. Hoe wonderlijk wordt ik weer teruggeworpen in de moederstand: ik doe geen oog dicht en hoor overal ronkende hardrijden auto’s en motoren en vermoed dat zoonlief daarmee verdwijnt in de stilte van de nacht God weet waar naar toe. Om 3.00 komt hij binnen met een welterusten en dat hij het reuzegezellig heeft gehad met het kijken naar de sterren vanuit zalige loungestoelen😉 Tja hij wordt 30 dat is wat het is en wij draaien ons nog maar eens om😪.

Later verteld hij tijdens de rit naar de volgende stop in Palamos dat deze streek enorm in de problemen is gekomen tijdens de crisis. Veel horeca en recreatie is failliet gegaan en heeft de deuren gesloten. En er is weinig te doen voor jongeren, behalve hier, waar een klein restaurantje een ruimte beschikbaar stelt voor deze social club.

De volgende dag kunnen wel toch om 11.00 uur vertrekken. IMG_20171014_173332

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s