Port Vendres


201710182029162017101820292220171018_09013820171017_132705We zijn weer vertrokken uit Palamos na een heerlijk maal gisteravond met onze zoon; hij is 30 jaar geworden de 16e oktober. s’Avonds fietsen we terug naar de cp onder begeleiding van heftige cacarolades.  Op de site van Thole en Everdien lees ik dat dit een vorm van vreedzaam protest is van de Spanjaarden tegen de gevangenname  van twee Catalaanse politieke leiders. (Overal in de stad Slaan mensen op koekenpannen!). We gaan naar Port Vendres een leuk havenplaatsje met een mooie cp voor 10 euro blijkt nu. Dat was 2 jaar geleden nog 5 euro en aan de overkant mogelijkheid voor zwemmen. Nu mag ’t niet meer en een Engelsman, die al jaren in Frankrijk woont, wist ons te vertellen dat ook niet te doen..net als in Engeland is handhaving op regels steeds strenger geworden in Frankrijk en een onrechtmatige duik zou 200 euro boete kosten. We passeren onderweg Figueres de plaats van het Dali museum. In goed overleg doen wel dit aan. Prachtig een sprookje van een ode aan een groot kunstenaar: zelfs Roel kon er echt van genieten. Na een lekkere lunch gaan we door.  Kees heeft eigenlijk te lang gelopen en nu veel pijn. Tja soms gaat de ambitie boven de feitelijkheid uit..maar over het algemeen houden we ons goed aan de beperkte mogelijkheden. We rijden door en om 16.00 uur komen we aan. Het waait inmiddels heftig en we besluiten zelf te koken. Om de hoek is een prima supermarkt; Roel en ik besluiten lopend de inkopen te doen. In de haven ligt een gigantisch cruise schip. Als we later terug zijn kunnen we de luiden uitzwaaien onder een prachtige muzikale begeleiding. Mij lijkt t niks op zo’n schip..voor Kees een groot verlangen en zoonlief ziet er ook wel wat in.

Inmiddels arriveren in het donker nieuwe buren…Een grote landrover met een doos op het dak. Er blijkt een jonge man in te rijden met zijn twee dochters van ongeveer 7 en 9 jaar. Ik vertel Roel dat zij in die doos gaan slapen hetgeen hij niet kan geloven. We wedden dat dat wel zo is voor 50 euro!😀En ja hoor de doos wordt even later uitgeklapt; de ladder geplaatst en hoog boven de wagen torent een soort nest met een tent waar de meisjes worden ingelegd. Ik zie dat ze beiden niet goed lopen en later blijkt het oudste meisje ook mentaal gehandicapt.  De ogen staan ver uit elkaar en ze neemt je niet echt waar, merk ik. Wat een kanjer van een vader hebben deze meiden. En dan gaat ’t stormen..en niet een beetje. Weet pakken een graantje mee van de storm die Ierland aandoet.  De wind raast en valt om en op onze wagen en ik vraag me af hoe ’t in dat nestje zal zijn…wij plassen veel s’nachts en ik was vergeten dat dat klaarblijkelijk niet het geval is geweest in onze veel jongere jaren. Gelukkig voor de nestgangers hoog boven de wagen. Hoe ze geslapen hebben, hebben we niet gevraagd. Niet alleen de wind was actief ook een krekel….Mijn hemel dat beestje hield niet op. Zat als t ware in mijn hoofd..Ik kreeg hem niet meer uit mijn hoofd. Nu ben ik wel een neuroot maar toch. Ik moest plassen toen het diertje stopte en dacht “heerlijk nu kan ik slapen”, keek even hoe laat t was – 3.15 uur- en stapte weer ’t bed in, waarna het diertje weer begon…Uiteindelijk ga ik op een oor liggen en stop een vuist in de andere en dommel zo door tot de ochtend. Waarbij ik ook af en toe aan de grote palmboom moet denken waaronder we staan.

Ook ontmoet ik een leuke man, fotograaf van beroep oa. Voor National Geographic,  die ook al enkele jaren reist en inmiddels 72 jaar is. Juist voor de 2e keer geopereerd aan zijn hart. Niemand heeft niets moet je na zeven weken reizen wel concluderen. De volgende dag zijn we alledrie moe..Maar gaan toch lekker op reis naar Saintes Maries de-la-Mer. IMG_20171017_125805

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s