Avignon


Van Marseille naar Avignon is maar. 80 km, maar we doen over de route nationaal van rotonde naar rotonde wel drie uur over, tot slot nog een uur in de file rond de ommuring van Avignon, en dan maakt Trui een spontaan gebaar naar een raar invoegende auto. De bestuurder pikt dat niet, en dreigt uit te stappen om een en ander eens even te regelen. Hij besluit dan om ons drie stoplichten lang tot stoppen te dwingen door net zo lang te wachten tot het licht bijna op rood springt……

Het is met Avignon alsof je een oude vriend weer ziet, en dat geldt ook voor de camping aan de overzijde van de rivier. Het ruikt daar onder de platanen tussen de zacht ritselend vallende bladeren naar herfst, terwijl de avonden nog zacht zijn. We komen oud collega’s tegen met drie kinderen die herfstvakantie hebben, en brengen de volgende dag door in de stad, zwervend door de straten en over de pleinen.IMG_20171021_124639

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s