BEAUNE


IMG_20171025_114228IMG_20171025_111449IMG_20171025_113113Heerlijk Beaune. Hier heb ik zulke goede herinneringen aan. Aanvankelijk kende ik de  naam van dit stadje in de Bourgonje van nieuwsberichten uit mijn jeugd. Een vreselijk verkeersongeval had ooit het grootste aantal verkeersslachtofiets geëist in de geschiedenis van Frankrijk. Ik dacht dat er ook een bus met schoolkinderen bij betrokken was. Beaune is prachtig met het historische hospital uit 1530. De stad telt een 28000 inwoners en de ommuurde binnenstad bestaat uit prachtige huizen in de stijl van Louis de 17e. De stijl van he louvre in Parijs zal ik maar zeggen. Het grappige is dat bijvoorbeeld Dijon veel vakwerkhuizen heeft die je in Beaune helemaal niet aantreft. Beaune is ook ‘posh’. De prijzen liegen er niet om en de bourgonjewijnen zijn ook aan de prijs. Dat verklaard wellicht de welvaart? En je kunt er heerlijk eten. Wij doen alles per fiets en kunnen zodoende ook langs stadsmuren en wijnhuizen dabberen. Het is nu volop herfst dus knalrode bladeren kleuren in  een groen bruin landschap tot een wonderschoon palet.

Ik wil erg graag naar een eethuis terug waar we vier jaar geleden geweldig gegeten hadden. Na veel zoeken vind ik het terug en besluiten we te gaan. Dat viel tegen. De eend was goed gegaard maar de frambozensaus veel te zuur. Het dessert bleek een witte bol cremefrais met een pot suiker die er ook aan op ging want ook weer ontzettend zuur 😑. Kees had beter eten; kip in een mosterdsaus, maar zijn desert een crème brulé was teveel- zwart-  gebrand ..niet echt lekker. We plaatsen dit ook op de website; we vonden de bediening niet aardig .

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s