Goncourt


13904371390379Vandaag eerst de muren van Beaune befietst en de markt bezocht. Rond 2 uur onze op één na laatste etappe naar huis aangevangen. Na een rit van 165 km door een prachtig herfstlandschap van rood gekleurde wijnranken op onze laatste cp geland aan de nog smalle Maas, in het gehuchtje Goncourt, in de streek Haute Marne. Op de trein na, die je zo nu en dan hoort, is het hier weldadig stil en landelijk. Nog 2 andere campers staan er. Het is hier behoorlijk fris, wat nog wel even wennen is, na negen weken voor het eerst weer een lange broek aan! Zo’n wat langere tijd op weg is mij goed bevallen. Regelmatig overviel me een bijna euforisch gevoel van vrijheid. Gaandeweg ben ik wel de mensen thuis, waar ik van hou, gaan missen. Ik ben niet zo’n beller of whatsapper; houde huist erg van live contact. Nieuws interesseerde me ook steeds minder, maar de laatste dagen luisteren we bij het ontbijt steeds meer naar NPO 1. Onze ontbijt gesprekken gaan dan ook vooral over de cabinets formatie en over sexuele intimidatie. Enkele onderwerpen die nog even blijven liggen: sex in de alkoof, (Het kan!) Nonverbale communicatie bij het in-parkeren op de cp, elegant en stijlvol de strontbak legen, intern relatie beheer, droom interpretatie onderweg en ruft- en snurk management. Dit laatste vooral voor één van ons.😉 Tenslotte wandelen we nog ff door Goncourt en treffen zowaar een supermarktje of allimentation aan dat veel te bieden heeft! Het is een combinatie van een café en een (huis)kamer waar eetwaren te koop staan maar ook porcelein en huishoudelijke zaken.  Ik complimenteer de vrouw met het feit dat ze nog bestaansrecht heeft en vermoed zeer loyale dorpsbewoners. Zij geeft daarop aan de de grote supermarché’s een crime zijn met 10 versies van 1 product. Hetgeen ik kan beamen! Kees houd ervan ik haat ze. Vooral omdat alle charme van kleine winkeltjes verdwijnt uit de dorpjes in Frankrijk. Dàt ze loyale clandiezie heeft geloven we ook. Bij onze zwerftocht troffen we een bibliotheek / informatiecentrum…Met 8 wat oudere lieden die gezellig spelletjes deden en ons open en direct toespraken! Volk dat ergens voor staat, vrolijk en vitaal lijkt en de plaats zeker levend wil houden inclusief de allimentation!

1390426

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s