Bewaren?


In Bewaren – of hoe te leven zoekt Digna Sinke naar de essentie van materialisme: fraai en vaak ontroerend https://www.volkskrant.nl/film/in-bewaren-of-hoe-te-leven-zoekt-digna-sinke-naar-de-essentie-van-materialisme-fraai-en-vaak-ontroerend~a4592000/?hash=1670b3620b58584028132b3e50e04a2204d38344 via @volkskrant

Dit artikel is steuntje in de rug  bij het verhuizen en onvermijdelijke opruimen van bijv. al die dozen met dia’s van onze ouders……veel landschappen, waar meestal geen mens op te bekennen is. Ik snap dat wel. Ben ook vaak betoverd door de schoonheid van mijn omgeving. En mijn vader moest als analoge fotograaf op de kosten letten, en had niet zoals ik de gelegenheid om digitaal eindeloos te experimenteren met compositie, belichting en momentum……..de paar dia’s waar wij kinderen op staan heb ik er uit gevist en gedigitaliseerd op flickr gezet. Naar de container dus. Zo zal het met mijn dia’s uit de jaren 80 ook gaan vrees ik, evenals de duizenden digitale foto’s die op een allegaartje van media opgeslagen zijn. Als we ooit nog verhuizen…..en ik hoop intens dat dit de laatste keer is, en dat het verhuisbedrijf naast  het sjouwen en opslaan en verstrekken van dozen, dan ook een professioneel weggooier- opruimer meeleverd! Een soort ”weggooi-psycholoog”. Eentje die je over de streep kan trekken van vasthouden naar loslaten. Gisteravond was het mijn zus Annelies die mij telefonisch  over de streep trok.  Op naar de container dus. Voor de zoveelste keer, Trui doet dat meestal, en zij heeft inmiddels een warme relatie ontwikkeld met het personeel van het milieupark hier op de Beatrixhaven, wegbrengen wordt zo steeds meer een ontmoeting met aardige kennissen.img_20180412_102410-996700293.jpg

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s