Nog een week!


De laatste dagen worden geteld aan ’t Kempke. Steeds meer vrienden en buurtgenoten realiseren zich dat het “echt” gaat gebeuren. We gaan weg! We hebben besloten om deze laatste week vrienden uit te nodigen om mee te eten. Ik kook de laatste maaltijden met plezier en geniet er erg van. Het lijkt een beetje gek dat we tijd zouden hebben voor etentjes; maar ik bedacht me dat we na 8 uren zwoegen in huis -om de laatste spullen ingepakt te krijgen -het ook voor ons noodzakelijk is om achterover te gaan liggen en even uit te blazen onder het genot van een lekker hapje en een wijntje. Dat moment kun je dus ook goed delen met vrienden; maakt in tijd niet uit en het is heel gezellig naast het feit dat we natuurlijk al weken ongezellig leven tussen pilaren van opgetaste dozen. Het gaat goed voor zover we kunnen overzien; gestaag werken we door en liggen we ook nog wel af en toe te relaxen in onze mooie tuin te genieten van de zon! Ook daar is tijd voor…. het lijkt een goed gepland parcours.

Ik ben al met de poetsfase begonnen. Vandaag de twee bovenetages helemaal poetsen. Dan hoeft dat nog maar een lapje op de dag na de verhuizing. Voor de duidelijkheid: Maandag om 9.00 staan de verhuizers voor de deur en dinsdag kunnen we ook nog een hele dag poetsen; woensdag om 9.00 uur oplevering van ’t Kempke en om 10.00 de overdracht bij de notaris. En dan weten we het even niet.

We hebben geen papieren om met de camper in het buitenland te mogen rijden. Die worden nog opgestuurd en dat duurt even. Het wordt nu zaak goed te sturen op de laatste zaken; waar laten we groene kaart naar toe sturen; op ’t Kempke of naar ons briefadres bij vrienden in Bunde? En de camper staat helaas niet op de oprit. Nadat we veel spullen vervoerd hebben naar de garage in Zutphen “deed” de camper “raar”; er werd lucht  uitgeperst aan de rechterzijde van de motor heeft Kees heel duidelijk gehoord en daar willen we niet mee op pad. We zijn vanaf Zutphen weer rechtstreeks naar Bas gereden van Schippers Camperbedrijf in Echt. Bas heeft even mee gereden om het geluid goed te horen; maar helaas geen vreemde geluiden. Dus de camper achtergelaten en Bas gaat zijn woon- werkverkeer doen met onze camper om mee te beleven welke geluiden dat de camper produceert. Ik ben er niet gerust op; er moet een monteur naar kijken en Kees zou gewoon vertrouwd moeten worden in zijn constateringen. Ik denk vandaag maar weer  bellen; het wordt allemaal heel krap. Zaterdag wordt in ieder geval de cruisecontrol ingelezen; deze man werkt alleen op zaterdag dus geen keus; we laten de camper achter en het opladen van de wagen kan daardoor pas zondag gebeuren. Is ook niet zo erg want de helft is al ingeladen; maar we hadden het wel fijn gevonden het eerder te doen. Pas dan zien we echt of “alles” leeg is; nu staat da oprit nog vol spullen. Ik ben erg visueel ingesteld; ik moet het “echt” zien 🙂

Zoonlief komt vrijdagavond. Hij heeft afgelopen maandag de sleutel van zijn nieuwe woning ontvangen en is direct dezelfde dag aan de slag gegaan. Verven; poetsen alles afplakken om het netjes te doen. Drie dagen lang werkt hij gestaag door om in het komende weekend de verhuizing te doen van Maastricht naar Amsterdam. Hij heeft hulp van vrienden, die rijden en sjouwen mee. Wij besluiten te helpen op zaterdag met het inladen van de vrachtauto. Het gaat krap worden om alles in één rit mee te krijgen. Ik ben achterwacht voor het vervoeren van spullen die toch niet meegaan en naar de stort moeten. Ik heb boekenkasten ed. overgedragen aan onze nieuwe bewoners, dat had hij ook goed kunnen gebruiken. Tja niet alles is te voorzien en waarschijnlijk moet hij toch inperken met de spullen; zijn woonoppervlakte gaat van 75 m2 naar 45m2.. Het huis heeft een lange gang als entree,  twee deuren waarvan éen naar de woonkamer en éen naar de slaapkamer en aan het einde van de gang een ruime douche waar ook de wasmachine mooi in kan staan. De woonkamer heeft aan de achterzijde openslaande deuren naar de tuin en achterin de kleine tuin is een schuur. De keuken is in een L van de woonkamer aan de tuinzijde gelegen en die oogt ook royaal. We hebben nog niet kunnen kijken dus éen van de eerste ritten zal richting Amsterdam gaan om de nieuwe woonplek van onze zoon te bewonderen. En misschien kunnen we nog een handje helpen; alhoewel……

Het is een stralende dag vandaag; we lummelen nog wat rond…de lust om aan te pakken wordt steeds kleiner..dit leven leven we nu al vanaf einde november toen ’t Kempke verkocht moest worden. Na de verkoop einde december ff een pauze tot einde maart en nu de finale. We hebben éen nacht geslapen in de nieuwe camper en dat was zeer ok! Het bed lag prima; geen schuine wanden meer voor mij waardoor ik altijd om mijn “as” om moest draaien wilde ik Kees niet wakker maken. Ook het nachtelijke uitstapje naar de toilet gaat veel makkelijker; een hoge opstap naar het bed maakt dat ik mijn voet makkelijk hierop kan zetten. En gelukkig geen ladder meer; met mijn artrose voeten zowaar geen lolletje. Soms kon ik er echt niet op staan en moest is mijn gewicht opvangen met mijn armen ook weer een gedoe. De keuken is een feestje; zoveel uittrekbare laden en lekker veel ruimte op stahoogte; niet meer door de knieën ook voor de koelkast geldt dit! De Isri stoelen zijn voor onze ruggen een zegen. Alhoewel we veel “hielden” van “onze Ford Rimor”, die Kees met zoveel liefde op orde had gemaakt, bleek na 2,5 maanden reizen het goed zitten een issue te worden. De rug telkens volstoppen met kussentjes  en een beetje hangen op de banken is fnuikend voor de rug. Ook dat biedt onze nieuwe reismaat met deze prachtige pilotenstoelen. Tja en airco onder het rijden is ook wel een luxe. Dus we verheugen ons om de toekomstige maanden!

Genoeg gelummeld ; de dag breekt nu aan voor de moppen, de poetsdoeken ; de stofzuiger en de opruimacties van de laatste rommel.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s