de laatste avonden


Het was gisteren een prachtige dag; eigenlijk te warm om buiten in de tuin te zitten. In de tuin kwam de temperatuur zeker tot 30o. Ik heb nu de bovenetages gepoetst zodat ik dinsdag nog voor de laatste keer makkelijk de zaak schoon heb. Ik merk dat ik erg moe ben. Het lijkt wel alsof al die stapels dozen ook op je mentale systeem drukken en op die manier de energie uit je gezogen wordt. s’Middags een dutje dan maar. Dat lukt ook niet goed. In de zon zittend was ik in slaap gevallen en besloot naar bed te gaan om even goed te liggen en te slapen, maar dat is dan net te veel lopen om in die ruststand te blijven. Daarbij kwam manlief juist op dat verplaatsingsmoment thuis met een oogst uit de Action en daardoor kwam ik ook uit m’n slome doen. Ik heb het niet zo op de Action…..

s’Avonds komt Rutger eten. Iedereen wordt bij ons altijd om zes uur s’avonds verwacht. Om 10 over zes arriveerde hij. Dat is altijd een gezellig weerzien. Riet verbleef nog in het buitenland en zodoende is hij deze keer alleen. Ik had een tajine gemaakt van kip en dadels samen met een salade en burgar. In Zutphen hadden we onze 20-jarige trouwdag gevierd (17 april) met een smakelijke tajine en dat was zo heerlijk dat ik deze nog wel eens wilde proeven. Bleek zeer geslaagd en gewaardeerd door ons allemaal. ( Vind ik  toch wel leuk want met koken doe ik altijd maar wat; recepten lezen is niet mijn ding het is een geur en gevoelskwestie bij mij).  Ik ben in een goede kook mood. Manlief merkt dat dagelijks op en zegt dat dan ook hardop tegen mij. “Wat heb je weer heerlijk gekookt; een cadeautje hoor!”.  We eten de laatste dagen echt heerlijk; veel visschotels, stoofschotels en ook heerlijke pasta’s worden klaargemaakt. En laatst met vrienden mijn overheerlijke gehaktballen gegeten. Nu ik dit schrijf lijken het wel veelvoudige laatste avondmalen in huize ’t Kempke nr. 62. We eten die avond heerlijk achter in de tuin en op eens ziet Rutger “onze” eekhoorn”. Wij hebben al jaren plezier van mijnheer eekhoorn. Iedere dag om klokslag 10.00 uur komt hij in de tuin en haalt hij walnoten van de schaal die op een tafel staat onder de veranda. Soms misten we hem en treurden dan over dit grote verlies tot een uur later hij toch weer op dook!! Bleek altijd die week de tijd versprongen te zijn : van zomer- naar wintertijd of andersom! En nu dartelde hij door de bomen op twee meter afstand in daglicht en …….niet alleen maar met een vriendinnetje !!!! Zeker vijf minuten springen ze rond in de dennenbomen en laten ze zich ook bekijken. Weer een afscheidsmoment voor ons; dit keer van mijnheer eekhoorn en zijn vriendinnetje. Onze opvolgers van dit huis weten dat hij hier woont en de kinderen zullen dit ook zeker waarderen!

We boffen echt met het weer; geen regen en dus kan alles droog worden afgevoerd naar de stort en hopelijk maandag ook in de verhuiswagens. Regelmatig bellen we de verhuismensen even om te horen of bepaalde zaken wel op de lijst staan. We dachten eerst de grote eettafel mee te nemen; nu toch maar niet. Veel te groot voor het nieuwe huis en op zolder plaatsen ; daarvoor is het ook een groot log ding en vooral ook zwaar. Wij verbeelden ons ineens dat we die tafel zelf maar met moeite weer van de zolder naar beneden zouden kunnen krijgen dus besluiten we standepee dat die weg moet. Op marktplaats geplaatst en voor een “appel en ei” binnen een dag weer verkocht. Vanmorgen weer veel gedoe met de camper. De cruisecontrol deed het toch niet goed en moet opnieuw worden geïnstalleerd. Dat kan donderdag gelukkig en het is in een uurtje gepiept. Ik werd hier toch wel zenuwachtig van; straks staan we “buiten” en kunnen we niet in de camper slapen….maar gelukkig is de motor wel in orde en kunnen we wagen vandaag ophalen en definitief inladen. Wat luistert de planning toch nauw; het is iedere dag opnieuw aanvoelen voor mij of “het allemaal klopt”. En met “kloppen” bedoel ik dat we zondagavond alles zo opleveren dat de verhuizers zonder veel moeite kunnen inladen en het huis daarna veeg klaar is en opgeleverd kan worden! Ik heb veel “gemanaged” in mijn leven en die vaardigheid is klaarblijkelijk universeel toepasbaar want het loopt eigenlijk op rolletjes. Ik sprak hier niet voor manlief ( die heeft een hekel aan managen), maar ik kan volmondig beamen dat hij dezelfde kwaliteiten bezit!

Vandaag de laatste mobile van Calder naar een vriendin brengen! ( Kees maakt al jaren mobiles naar het model van Calder en zijn kinetische kunst objecten). Zij heeft een B&B en al vaker gevraagd of Kees deze wil ophangen bij haar thuis. Zij had er al een gekregen van Kees en gasten vragen ernaar; ze vinden de mobile prachtig en zouden willen overwegen een te kopen. Nu op de valreep is manlief zo ver dat hij bereid is zijn “kindjes” te verkopen. Daar is veel aan emotie vooraf gegaan! Ik ga nog maar weer eens naar de stort vandaag en verder met poetsen van de keuken. Er is nog eén keukenkastje te gaan en dan is het “einde oefening”. De vaste computer besluiten we te verhuizen naar Zutphen en bij broer Jan neer te zetten. Evenals een kledingpakket van Kees. Zondag ochtend verhuist onze zoon zijn spullen naar Amsterdam…het kan er allemaal nog goed bij! Wonderlijk vinden wij zelf dat dat allemaal “gewoon” lukt! 🙂

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s