Daar zitten we dan!?


  • De hele operatie is achter de rug! Huis in goede orde overgedragen. We hadden het huis goed schoon gemaakt; de bewoners konden er zo in. Maar de ontvangst was nogal matjes.  Flauw voelt dat aan; we hebbenr deze mensen veel gegund…zonnepanelen,  huis onder de vraagprijs verkocht aan “leuke mensen” en veel spullen overgedragen voor een prikkie. Maar enfin een goede vriendin zegt telkens; niet omkijken maar vooruit! Ook manlief blijft dit benadrukken. Ik heb daar wat meer moeite mee…Maar stop nu ook met het plezier te drukken in de vooruitzichten naar een prima gekozen einddoel!

De eerste dag in Zutphen gingen we naar de koningsmarkt in Warnsveld. Wat een grote markt! Camper Buurman Gerrit op de Houtwal zei het al. Op tijd gaan want een halve dag is niet genoeg.  Nou twee uur en we waren alweer moe…

Op de fiets terug naar Zutphen naar de markt waar live muziek werd gespeeld. Niet onze piece of cake maar de mensen genoten wel. Doorlopend naar de Ijssel ontmoeten we Germa en haar nieuwe lief André. Heel gezellig eerst wat babbelend op de markt lopen we daarna door naar “de Deur” het café voor de 50 plussers die elkaar kennen van hun jonge jaren op Baudartius/Stedelijk maar ook de basisschool. Erg gezellige sfeer. Allerlei mensen van “vroeger” weer ontmoet  Jan Nijenhuis kwam me opzoeken en Ineke Vos begroette ik in het café! Na een gezellige eerste ontmoeting met André,  die wij zeer konden waarderen, want vrolijke praatgrage vent, moesten we er vandoor. Ook wel weer een beetje schorgepraat; deed me denken aan al die bijeenkomsten met de Faculteit waar je de godsganse dag en avonden moest “mingelen” op meetings. Hield geen keel over. Nu wel heel gezellig maar met live muziek voor mij een “tour the force” blijkt. Buiten gaat t beter. Broertje Jan was bereid de hoofd computer van Kees  te “stallen” in de voormalige slaapkamer van zoon Kevin. Reuzeblij mee. Weer gezellig gekletst en toen weer naar huis.  s’Avonds hebben we “onze nieuwe Chinees” aan de weg naar Warnsveld getest: prima!

De volgende dag bezoek van vriend Joop.  Joop kwam met kleurrijke en schokkende verhalen over de reis naar Kahsmir. Wat een andere wereld daar zeg. Hashim is heel blij weer thuis in Nederland te zijn maar moet ook accepteren hoe hard en onwrikbaar bepaalde culturele waarden en normen Indiers en Kahsmiri hanteren. In plaats van in alle rust met zijn zoontje en zijn familie te verkeren pakte dat anders uit; vijandigheid en misleiding was zijn deel. Hij zal niet veel gelegenheid meer krijgen familie ooit terug te zien. En arme Joop liep een oedeem-been op na 30 uren reistijd!

s’Middags gaan we naar Amsterdam onze zoon opzoeken in zijn nieuwe huis. Een prachtige plek tegen het groen van de Westergasfabriek aan en het stedelijke schoons van de Noordermarkt; leefbaar voor Amsterdamse begrippen en een mooie benedenwoning met tuin! Hij had hard gewerkt om ’t in te kunnen richten: hetgeen supergoed gelukt is. We verbazen ons vooral over de afstanden. Nu is het 1 uur en 20 minuren en we zijn hartje Amsterdam ! Dus heel goed te doen met een dikke halve dag op en neer te rijden! ( Één van onze motieven om te verhuizen naar Zutphen:comfortabele bereikbaarheid)

De volgende dag gaan we onze toilet lozen in Steenderen. (Zutphen had een sani voorziening met loosplek maar nu niet meer). Een prachtig dorp in de uiterwaarden van de Ijssel.  Vriendelijk volk hebben een CP in de achterwei midden in het dorp. Voor 2 euro klaar. Boodschapjes in de Coőp ter plaatse en toen door naar Bronckhorst. Wat een mooie plek . Oudste stadje van Nl en zo goed geconserveerd! In de middag namen we een lunch in de Gouden Leeuw met een jazz concertje. Kees is verwonderd over de landschappelijke schoonheid. De ruimte,de stilte en de bloezemde boomgaarden! Voor hem is alles nieuw; anders en nog spannender! We sluiten de dag af met een bezoekje aan Rha een gehucht aan de Ijssel waar mijn vriendin Riek 22 jaar lang is opgegroeid! Ook zo mooi ongerept. Ze was verrast van de foto’s! .

Intussen volgen we de inspanningen van vrienden Cor en Marieke met de verkoop van hun huis. De foto’s worden morgen geschoten en dan afwachten wat de markt doet. ! Zusje Ien komt aanstaande maandag een nachtje logeren. Kees zal zusje Annelies nog ondersteunen bij een hachelijk zaak aanstaande donderdag en dan rest ons nog een bezoekje aan tante Marie – zus van mijn moeder en 97 jaren oud- en evetntueel vader van vruendin Janet voordat we zachtjes aan de reis gaan plannen naar zuid Europa. De bouw van het casco van onze nieuwe stek  is weer verdaagd naar half mei; daar wachten we niet op. Wat we vermoedden gebeurt nu ook: er is te weinig personeel beschikbaar in de bouw om tijdig zaken voor elkaar te krijgen..dus we maken “onze borst maar nat”! Inmiddels heeft Kees een omvormer geïnstalleerd en een piepklein radiotje gekocht.  Heerlijk de radio af en toe. De camper bevalt tot nu toe goed. Afgelopen nacht een vreselijke onweersbui met windstoten en harde regen; goed doorstaan! Vrienden Ineke en Ronald ook woonachtig in een camper op dit moment hadden ook een droge camper gelukkig. Alles moet eerst meegemaakt zijn om zeker te weten of de camper in alle opzichten voldoet!Onze camper is overigens zojuist gekeurd en de prijs is hoger dan de aankoopprijs dus we zijn tevreden! Ook de premie is naar beneden bij Camperverzekerd. De 10 jaar schadevrije jaren van Kees drukken mooi de prijs!

Intussen zijn we ook in afwachting van een neefje; deze week is de geboorte gepland! Misschien zit een kraambezoek er nog in!

Nu aan de kook: mijn tweede kookdag in de camper: lamsvlees gebakken aardappelen en sla met een paar worteltjes.  Fijn driepitsfornuis: nu echt een vooruitgang🤗🤗🤗🤗

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s