Weg van de snelweg..


Aan de Lienne in de Ardennen. Eén van de lievelingsplekjes van manlief. En het is er vandaag ook mooi. Uiteraard heeft het geregend en stomen de naaldbomen en loofbomen hun kleden weer droog maar toch …Een mooi bergommetje bleek mogelijk.  We staan aan de waterstroom; dat wordt heerlijk slapen …hoop ik. Na het begroeten van vele vrienden en vriendinnen in de regio Zutphen en Utrecht en Amsterdam zijn we vertrokken. We hebben drie fantastische weken gehad sinds het vertrek uit ons echtelijke bed. Allereerst slapen op de oprit..en onbedoeld 2 weken aan de Vispoortgracht in Zutphen, daarna onder Schiphol en weer later aan het Ij in Amsterdam Noord, is het goed landen aan de Lienne. We genoten van de bezoekjes van familie en vrienden en voelden een warm welkom! Onze Riek realiseerde zich dat het mogelijk is om een kopje koffie te komen drinken vanuit Hollandse Rading en voegde de daad bij t woord. Vriend Hans prees de mooie route en het stadje en vriend Joop kwam gewoon een bakkie doen. Pas dan realiseer je je dat je dat toch al die jaren mist. Zusje Ien kwam zelfs logeren hetgeen ons allen goed beviel en broertje Jan en schone zus Marian kwamen langsgefietst en ontvingen ons van harte bij hen thuis nagenoeg om de hoek. Germa was zo gezellig en hartelijk en nam ons mee naar de kroeg “de Deur” , samen met vriend André. De kroeg stond vol van “lui van vroeger”; de schooljeugd van de lagere- en middelbare school het Stedelijk. Ook eerste vriendje Jan  kwam blij verrast mij  tegemoet met een leuke uitwisseling van levensverhalen! Tenslotte Ineke nog omhelst die ons uitnodigde een kopje koffie te komen doen in haar logement aan de Halterstraat.

Zo konden we ook naar Anton, waarschijnlijk voor de laatste keer,  evengoed een cadeautje dat dit binnen bereik is. En onze vrienden Sjaak en Janet even vasthouden! Onze zoon bezoeken in Amsterdam  is ook een fluitje van een cent en dat bezoek kan nu ook prettig lang duren zodat iedereen tevreden is over het even zien of vasthouden. De kleinkinderen van Kees hebben door dat opa Kees nu voetballen en scouting kunnen bezoeken. Een afstand van niets.

Met Tiny een ruime dag lummelen, wandelen en tenslotte die avond gezamenlijk eten; Kees schuift na bezoek aan de Kids aan en dat is ook heerlijk alleen al omdat ’t gewoon kan. En toen nog even Amsterdam doen. Ronald en Ineke vertoeven in hetzelfde schuitje als wij: tussen twee huizen in bewonen zij hun prachtige nieuwe Eura Mobiel. Dapper zijn beiden bezig met het C1 rijbewijs nodig voor het bereiden van hun camper die al ras op de 3700 kilo zat. Moeilijk is dat wel want helaas geldt dat bewijs niet alleen voor de Nederlandse situatie maar voor alle aansloten EU landen;  ga d’r maar aanstaan! Het eten bij Rutger en Ria was fantastisch: “osso bucco”; alleen Henk, van Vera, kan dat nog overtreffen.  Zij willen graag komen logeren; dat moet even gepland worden in augustus! Heel gezellig woont Rutger op zijn appartement nabij Artis. Niet geschikt voor twee; dat dan weer wel…

De reis van Cor en Marieke van hun oude naar hun nieuwe stek wordt ook driftig opgevolgd. Wij verwonderen ons alle vier over de hobbels die je tegenkomt bij de verkoop- en aankoop van een huis. Dat schept een band blijkt. Zelfs een normale tekst produceren voor de verkoop van een huis blijkt teveel gevraagd alsook een foto reportage echt compleet te maken en niet zoals ook bij hun gebeurde op onderdelen incompleet. En dat voor gemiddeld 2.4% courtage op 300.000 euro is toch eigenlijk te gek.

Hèhè, Amsterdam is prachtig , het Stedelijk Museum fantastisch, en alle gesprekken heerlijk, maar nu ff rust aan t kabbelendende water van de Lienne; de mooie plek van Kees ( en van de mannen van t ‘mannenweekend’! )

Nb.Roel zal niet kunnen wachten om samen met z’n vader te gaan!

 

 

 

 

img_20180514_161811-1706294346.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s