Hoe gaat de reis…..


 

 

Hoe gaat de reis?!!

We staan inmiddels in Chaource. Aangeprezen door de NKC als een van de 10 mooiste plaatsjes van Frankrijk. Ook te boeken in een groepsreis.

We komen aan en verwonderen ons over de mooie omgeving en zoeken vervolgens na geparkeerd te hebben op de mooie CP naarstig naar het mooie plaatsje. Dat valt tegen.  Eigenlijk lijkt het een plaatsje dat beter ontmanteld kan worden volgens mijn maatje. ..Niets is heel zal ik maar zeggen; alles is dus vervallen. Opnieuw bekijken we de tekst van de reis in NKC…tja de kerk is van binnen wel mooi, vooral een beeldengroep,  en de kazen zijn wereldberoemd. .Morgen op zoek!

De reis verliep heel goed. We realiseren ons dat we 4 maanden op pad kunnen. Ondanks de belofte van de Keukenjuffrouw, die zeker wist dat de keuken geplaatst gaat worden op 31 juli!! En dat blijkt  toch onzin. De Bouwmevrouw sprak dit stellig tegen; het wordt nu gegarandeerd begin september. De Keukenjuffrouw had dat volgens haar nooit mogen zeggen! Wij besluiten de wereld van de ” goede ketenplanning in de bouw” voor gezien te houden. Een goede vriend sprak wijze woorden: Het huis komt er toch wel!

Ik heb mijn ‘maidentrip’ gemaakt! Ik vind de Hymer super rijden. Hij glijdt en wiegt genoeglijk door t landschap. Ik vind t zelfs rustgevend..Kun je nagaan met zo’n gevaarte. Na 2.5 uur gaf ik t stuur weer over aan manlief Kees. S’avonds na de maaltijd gaat t even mis. Manlief wordt helemaal stapel van mijn leervermogen. Ik sluit de koelkast kraan af omdat ik denk dat die in de verkeerde stand staat. Manlief controleerd het één en ander regelmatig omdat ik nog wel eens geneigd ben de verkeerde handelingen te verrichten…En de kraan van het gas open om te koken. Onderwijl stel ik de meest domme vragen over de tv die t niet doet. Heb je de schotel al geprobeerd?, vraag ik…Neeee dat gaat toch niet heb ik je uitgelegd.  En daarna – we hebben nog een ander systeem aan boord – stel ik weer een hele domme vraag over de digitenne..geloof ik. De radio doet t ook niet volgens Kees ..En als ik vraag ‘waarom niet?’ Kijkt hij me bedroefd aan en zegt ‘laat maar’! Je leert t ook nooit! Ik besluit de afwas te doen en doe dat met de grootsmogelijke omzichtigheid…want bij het openmaken van het blik met de sucadelapjes van de slager uit Gorssel had ik ook al gemorst, en daar wees Kees me zojuist even op..🙄…  Dan ben ik klaar en vraagt Kees naar zijn telefoon..die vaak graag alleen op pad gaat en zich verstopt op een openlijke plek, maar voor hem niet altijd direct vindbaar..En dan belt hij even met mijn telefoon en krijg ik weer een liefdesbetuiging.  Altijd goed om te horen! Het wordt wat onrustig daarna en ik kijk mijn maatje aan en vraag hem’ ben je een beetje onrustig?’ Nee helemaal niet zegt hij met die idiote lamp op zijn kop…Een beetje mistroostig zegt hij …”Niets doet het, ik had gewoon mijn eigen inzichten moeten volgen dan deed de tv het ; hadden we het goede gas en…De schat ik houd van hem 😍 Dan hoor ik ‘ wel potverdomme’ weer een rekening van Ziggo -twee jaar is hij  bezig geweest deze op te zeggen zonder resultaat en wel dreigementen met deurwaarders- en dan ‘Oh gelukkig de rekening is 0.00 euro! 😉

 

 

 

20180515_200456.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s