Vezelay


P1420705Vanochtend na het ontbijt waren we als enige uitslapers de laatste vertrekkers op de Cp in Chaource. Eerst bewonderden we nog de bijzondere beeldengroep in een soort ondergrondse crypte in de Saint Jean Baptiste kerk, bij binnenkomst direct indringend aangestaard door het beeld van een bebaarde man. Verder moest Trui als vleeswaren addict beslist nog even naar de plaatselijke slager; waar ze stiekum iets kocht hetgeen deze avond als voorgerrecht toch erg lekker smaakte bij de salade! (Een terrine van plaatselijke vleeslekkernijen!) Vervolgens de 85 km naar het volgende dorpje Vezelay, van de NKC route gereden, door een vrouwelijk glooiende, intens groene landschap, van de Champagne naar Bourgondië, over weggetjes waar je echt niet harder dan 60 km wil. Daar staan we nu goddelijk op het groene gras van de lokale camping, op 10  minuten lopen van Vezelay. Wat een tof, mooi stadje! Vezelay is startpunt of tussenstop voor veel Compostella lopers, en de baseliek  en klooster zijn de moeite van de wandeling meer dan waard. Onze buren, in vw busje, die zowaar ook tussen 2 huizen in zweven, hebben hier jaren geleden ook gratis een week onderdak genoten in het klooster tijdens hun tocht van Groningen naar Santiago de Compostella. Daar liepen zij toendertijd 4 maanden over in de gloriedagen en kracht van hun leven. In Vezelay strandden ze toen even : spullen waren teveel en de rugzak was te groot voor zijn vrouw dus moesten zaken uitgewisseld worden. Dat deden zij tijdens deze stop. Echter 25 jaar geleden ging dat nog noet zo snel. Hij blijkt autonoom kunstenaar te zijn en leidt nog steeds samen met zijn vrouw een vrij en onafhankelijk leven. Hij herkende verhalen van mij over klussen doen: aan veel zaken had hij ook geen trek meer. Zij bewoonden een een spartaanse VW bus die helemaal klopte en namen een grote sledehond altijd als gezeldschap mee. ( De grootste in zijn soort). Indien zij hun mooie huis met atelier niet tijdig verkopen kan het zijn dat de voorlopig aangekochte woning ook kwijtgespeeld wordt. Ook al koop je tegenwoordig onder voorbehoud een huis: de eigenaren mogen doorgaan met de verkoop. Kan iemand anders eerder betalen dan is de koop ontbonden. Tja hiizen kopen en verkopen heeft onze aandacht en we blijken veel mensen tegen te komen die hetzelfde doen. Leuk al die variaties te horen! Wij besluiten hier zeker 2 nachten te blijven!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s