Van Mont-blanc- Poblet naar Benicarlo


 

Natuurlijk volgden we de routing van Thole en Everdien ook en ja hoor we kwamen bij elkaar in de buurt. Dus een meeting gepland op de camperplaats bij het plaatsje Selva Del Camp, die hardstikke leuk uitpakte, wat hebben we gezellig zitten ouwehoeren; serieuze pensionada uitwisselingen gedaan van samen wonen op een vierkante meter tot het love-life met elkaar..en we concludeerden na acht uur  verpozen dat we bofkonten zijn maar ook dat zoiets nooit vanzelf komt aanwaaien!

Wij kwamen uit het binnen land onderweg naar de zee waar een boekje lezen ons wel weer een aantrekkelijke optie leek. Onderweg een prachtig klooster aangedaan in Poblet, nadat we een prachtig romaans plaatsje passeerden; Mont-blanc een echte aanrader,! Waar selecteren wij op !? Op cultuurhistorische  plekken en natuur naast de stranden en de zee om lekker te zwemmen. Dat eerste is geen sinecure: veel plaatsen zijn mooi maar vergeven van de touristen ..nu al. Om een idee te geven de dag nadat wij overnachten bij Mont-blanc stonden om 9.00 in de ochtend 8 grote touringcars geparkeerd om per bus 56 mensen  uit te laten naar dit stadje. De vorige dag toen wij gingen waren er gelukkig maar 4 bussen ; te doen. Op de gratis Cp in Mont-blanc hadden wij franse buren. Deze mensen bleken een enorme qwat bij zich te hebben – mee te slepen – dat in een karretje werd opgeborgen achter de camper. Na wat heen en weer gepraat bleek hun karretje gebroken te zijn…dus naar de garagist die helaas pas maandag middag de reparatie kon uitvoeren. Ik dacht , mensen zee en van tijd, we zijn niet meer aan het werk…maar dat bleek anders te zitten voor deze lui uit Marseille. Hun APK verliep over een paar dagen ,3 juni geloof ik, en tja de reis naar Marseille was voor hun nog 5 dagen weegs. Tja dan loop ik maar door …ieder zo zijn sores denk ik dan. Veel begrip voor 70-plussers op een qwat door de heuvels van Spanje hebben Kees en ik niet echt. We kunnen het ook niet echt “invoelen”zeg maar…..

En nu dan nu na een rit van 135 km vanuit La Selva Del Camp, geland in Benicarlo. Een mooie cp voor 7 campers en geen 1 meer!…Op de website met recenties staat herhaaldelijk dat, mocht je het in je hoofd halen als nummer 8 hier te gaat staan, de buren direct de politie bellen en dan moet je vertrekken met fikse boete, zo’n 70 Euro geloof ik.  Ik kan me dan ongeveer voorstellen hoe in deze gemeente goedkeuring is gegeven aan het maken van een camperplaats…de brievenbus zal wel vol met bezwaarschriften hebben gelegen. Veel vertrouwen in de handhaving door de politie is er volgens mij ook niet. Nadat Kees een strandstoeltje had meegenomen van t strand poetste ik die even schoon en liet t even drogen. 2 minuten later parkeerden de “buren” van de appartementen. De heer keek verontrust bij ons in de camper en zag dat we thuis waren. Hij attendeerde ons direct op het strandstoeltje dat dat niet buiten mocht staan. Camperen betekent hier dat de wagen er mag staan maar geen campergedrag vertoont mag worden.. dus alle rotzooi aan boord houden incluis wijzelf! De bewoners werken wel mee aan de beloofde goede uitvoer van de camperplaats en de gemeente kan zich patrouilleren door de politie uitsparen!  Goed voorbeeld van een fijne samenwerking tussen burgerij en overheid. Ik ben er overigens niet zo gevoelig voor en wilde het stoeltje toch droogtijd gunnen: maar manlief riskeert liever geen boete dus inpakken geblazen! De avond met onze vrienden was verschrikkelijk gezellig maar ging ook met de nodige drankjes gepaard….en nu is het een kwestie van weer op gang komen de honger te stillen en weer te gaan genieten van een fijn boek. Kees op jacht naar brood en fruit en scoorde heerlijk baquette en kerssen. Nog even de bankzaken doen :de bouw vorderd gestaag en de aannemer wil dan weer zijn centjes zien. Zo studeren wij een uurtje op deze gang van zaken…hoeveel bouwdepot hebben we nog… hoeveel wordt de afdracht aan de bank? En berekenen ze wel de juiste rente na aflossingen die we tussentijds doen?! Tja geen dagelijkse kost maar het moet dus samen aan de slag en beetje bij beetje wordt het weer duidelijk. Even een belletje met Munthypotheken om te horen hoeveel weer achteraf geregeld wordt door de bank….tja elite positie….en klaar is Kees!image

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s