Een dagje met uitzicht op PeniscolašŸ¤“


We hebben heerlijk geslapen en denken dat we uitgerust raken, want we worden om 8.30 al wakker en niet meer om 10.00 uur šŸ˜ƒ! De zon staat hoog aan de hemel en we gaan op de fiets naar Peniscola een prachtige stad op een rots met een onneembare kasteelburcht althans dat wordt beweerd door een plaquette bij de ingang. Wij geloven dat wel. De toenmalige haast pauselijke koning zit in brons gegoten en kijkt ons gestreng hierbij aan: tegenspraak wordt niet geduld heeft de beeldhouwer in zijn gelaat willen vastleggen. 0F6E8A2D-4CCD-44E5-AD74-4B2FF6438CD9Heerlijk weer op de fiets en slenteren door t stadje. Goede herinneringen aan deze plek! Vorig jaar werd ik hier trots rondgefietst door onze zoon Roeland; bij gebrek aan meer fietsen zat ik heerlijk bij hem achterop en lachte de mensen toe die wat verwonderd keken!

In t stadje had ik vorig jaar een enig rugzakje gezien edoch geen enkele gekocht; het kiezen van design en kleur vond ik (te) zwaar dus zonder vertrokken. (Ik ben een ongelovelijke tuthola hierin)Ā  Nu greep ik mijn kans!Ā  En een prachtig tafelkleed 20180601_192310.jpggekocht in kleur en stijl natuurlijk en een “jumpsuit “dat mij geweldig stond, vonden we beiden. De haltertjes waren aan de lange kant maar de verkoopster wist raad met naald en draad en mooi was ik! Nu nog moed verzamelen en aantrekken die “hap” ; de kleur is gedekt : navy blauw en een vestje kan er bij aangeschoten worden.

wp-1527875267646.jpg
Mijn nieuwe jumpsuit

Tja de hitteĀ  bleef aanhouden dus ras naar huis gefietst, geluncht en de zwemspullen aangeschoten en het water in. De zee bleek ondiep en bleef ondiep; dus dobberen en je lijf strak houden zodat je de keien onder je niet raakte. Alles ging goed tot Kees eruit ging en een zeeegel stekel in zijn hand kreeg. “Auw”, dat deed zeer maar ’t was gelukkig niet ernstig.

Heerlijk lezen daarna met factor 50 uiteraard en uitzicht op een “stel” dat nog net niet bij mij op de handdoek neerstreek. Ongelooflijk ..Het hele strand bijkans leeg en toch zo intiem willen zitten…Wat schuilt daar nu weer achter. Ik besloot even terug te kijken zodat er toch een soort psychologische afstand werd gecreĆ«erd en daarna , toen ik een knopje gemonteerd zag op mijnheer’s hoofd, dacht ik, deze mensen hebben ook iets ernstigs aan de hand gehad …laat maar…..šŸ˜Š

Vanavond wordt het echt een “buiten de deur hap”, beloofd, nadat dezelfde poging gisteren finaal mislukte. Een uur gelopen voor een leuke tent in de buurt; niet te vinden…weer naar huis en totaal overmand door een hongerklop plofte ik in bed. Kees was zo lief een maaltje te koken en om 21.30 was het diner gereed.

En toen nog. ..tja toen konden we nog even tv kijken. Dankzij de enorme hulp van Thole en Everdien kunnen we s’avond een compilatie zien van uitzendingen van de Belg en Den Hollander die door een zender zijn samengesteld… BVN ( beste van Nederland volgens Kees) ..(dacht ik): Wel leuk maar niet te vaak wat mij betreftšŸ˜‰

Nb. De illustraties bij de tas en het kleedje worden nog toegevoegdšŸ˜‰

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s