Achter de duinen bij Cullera


img_1422
De “Hollandse Hoek” ??? Deze Hollanders hadden daar nog nooit van gehoord…..

img_20180602_185506149898234.jpgEen keer per jaar word in het hart van Cullera een belangrijke historische gebeurtenis nagespeeld. Wij kwamen vandaag aan op de CP, en wandelden argeloos naar het oude centrum. Onderaan de rots waar het kasteel ligt was een heel spectakel in  aantocht. Eens per jaar komen de ridders vanuit het kasteel naar beneden en bevrijden, luidkeels aangemoedigd door de inwoners Cullera van ongenode gasten. Het feest van de overwinning gaat met gejoel en muziek van een soort zatte harmonie tot in de kleine uurtjes door. Het weer is hier trouwens pet! Het regent vanaf onze aankomst. Het lijkt erop dat er tussen Zuid Europa en het Noorden een klimaatwissel heeft plaats gevonden……….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s