MOJACAR


We zijn gisteren vertrokken uit Cartagena een fijne stad en prima camperplaats bij een Ripsoltankstation met full service voor 10 euro. Voor t vertrek nog een leuk gesprek met een Belgisch stel.  Zij hadden een mooie nieuwe Hymer Silver Line naar hun zeggen ideaal ; wat smaller en compacter. Hun 7e wagen! Ze hebben een huis gekocht niet ver van Cartagena en dat wordt verbouwd. Ze wonen al 6 maanden in de camper want het tempo van de verbouwing  ligt laag, maar dat deerde ze niet. Het wonen in de camper bevalt goed. “Of je ook makkelijk integreert hier vraagt Kees ? Geen enkel probleem Spanjaarden zijn erg open en nemen je makkelijk op! Zij zijn ook zeil liefhebbers en dat verbindt! Ze staan hier omdat ze door hun zeilende spaanse buren zijn uitgenodigd voor het bijwonen van de start  van de jaarlijkse zeilwedstrijd op de Cartagena zeilclub

Vandaag staan we in Mojacar. Na een tocht door een Siërra langs de kust die prachtig ruw kaal en ledig is ligt dit plaatsje op een rots en oogt als een Marokkaans nederzetting. Allemaal witte huisjes met platte daken tegen een rots op hoogte geplakt. Onderweg zagen we ook veel zwarte mensen ..uitsluitend, die oogsten op de velden.  Doet vreemd aan! Het begrip “slavenarbeid” komt boven. 20180607_134801.jpgDe velden die tussen de rotsformatie bewerkt worden worden grotendeels afgedekt met plastic. Heel ontsierend voor het landschap maar het lijkt noodzakelijk Wij zagen dat vroeger ook veel aan de Turkse kust. Het gebied wordt beschreven als het minst ontwikkelde kustgebied; dat spreekt ons het meest aan,  ervaren we nu. Het “leven” is hier nauwelijks op gang. In het restaurant, met zeker capaciteit voor 80 mensen, waren twee tafeltjes bezet met mensen die dineerden inclusief onszelf. We weten niet hoe dit zit🤔. Wel een heel kort seizoen om te verdienen voor een jaarinkomen?? denken wij. Overigens was het eten alweer bijzonder goed!

Inmiddels hebben we weer foto’s ontvangen van de vorderingen van ons huisje in Zutphen. Broer Jan doet dit trouw voor ons en laat de foto’s stelselmatig vergezeld gaan met een verontschuldigende opmerking over de kwaliteit van wat er te zien is. Hij probeert zo dichtbij als mogelijk te komen maar dat heeft z’n beperkingen: de bouwput is immers afgesloten! IMG-20180607-WA0010.jpg

De trap zit erin, en lijkt heel stijl, en de tussenwanden zijn geplaatst en wij hebben als enige toekomstige bewoner een groot dakraam laten plaatsen op zolder zien we nu! Achteraf bedenken we nu dat het grote- en kleine dakraam een optie voor meewerk moet zijn geweest.  Wat waren we ook gespannen en moesten we veel besluiten toendertijd. Eigenlijk was er geen ruimte meer voor het kiezen van meerwerk aldus de makelaar.  Als gekken op en neer gereden vanuit Bundel naar Apeldoorn, Almelo en Enschede om tegelwerk, sanitair en keuken uit te kiezen. De meerwerklijst van 8 pagina’s “deden” we in een namiddag 😶. Achteraf was er wel meer tijd geweest en die ruimte kregen we gelukkig wel van Hegemanbouw. .een bouwer uit Almelo die wel goed aangeschreven staat. We hopen dat van harte want er verschijnen veel  berichten over het te slordig en gehaast opleveren van nieuwbouwwoningen! De tekorten aan woningen zijn immers enorm dus lijkt er veel haast geboden! Het nieuwe huis van Cor en Marieke in Wapse, staat er al heel pront bij, daar zitten de dakpannen er al op, en binnen gaat het hard met de afwerking! IMG-20180607-WA0000.jpg Het weer is heerlijk nu. Tot 14.00 uur geen wind. Vanaf 14.00 uur zal er een forse wind komen -altijd zeiden de Belgen- en die verdwijnt pas rond 19.00 uur. Dan is het niet lekker zwemmen dus dat gaan we nu doen! ! We blijven nog een dagje! )

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s