Almeria


Een korte trip vandaag naar Almeria. We zijn toch nieuwsgierig naar die grootste Moorse burcht. Onderweg moesten we wel lozen; de Tom Tom loodste ons via een immens dorp door het “plastic landschap” naar een serviceplaats. Voor 5 euro waren we weer verschoond! De weg was onmogelijk…terug voor vrachtverkeer en toeterend door bochten. Op de cp in Almeria vroegen we een Nederlandse buurman hoe de plaats bevalt. Wel te doen zei hij; vrouwlief had slecht geslapen vanwege jeugdlawaai s’nachts en het schoonmaakgedrag van de straatvegers lijkt nergens op. Het stoepje doen ze wel maar de belendende struiken laten ze vol vuil liggen. Hij had t nog even voorgedaan maar ze weigerden aldus buurman. Wij kappen dit soort gesprekken snel af en zijn vol ongeloof over de aanmatigende superieure houding van buurman!

Er is markt. We lopen gezellig er naartoe en zien dan dat de helft bezet wordt met kramen van Afrikaners en de andere helft met autochtone Spaanse kramen. Veelal schoenen kleding,  fruit en groente. We kopen heerlijke kersen. En gaan dan lekker op de fiets – wel met storm- langs de mooie boulevard de stad verkennen. Weer een ongepolijste stad. Daar houden we wel van. Op naar de burcht. Die is groot immens weids en hoog op een rots geplaatst. De muren dik en hoog en toch met  prachtige binnentuinen gestoffeerd. We slenteren en ploeteren door de wind naar boven. 20180610185949-236623995.jpg201806101859251958710824.jpg201806101859331862122319.jpgDaarna “gier ik van de trek”; we gaan naar een schattig eethuisje. Manlief geniet zijn thee met koekjes en ik bestel een Marokkaanse soep. Heerlijk. Dan blijken de cathedraal open te zijn en een kerk om de hoek. Er wordt getrouwd of gedoopt :daar komen we niet achter. Wel horen wel vrouwen zelf gezang aanvangen en anderen die volgen. Bij gebrek aan een kerkelijke voorganger doen zij de dienst zelf…Maakt ook een eind aan de discussie wel of niet een vrouw officieel in de kerk!

We gaan naar huis en koken snel ons hapje en daarna breng ik het afval weg bij een container die naast het operahuis staat. Het is druk zie ik en nieuwsgierig informeer ik naar de voorstelling. Flamengo zangeres LaDama en de Teddy Boys treden op. Beroemd volgens de kaartverkoper. Nu voor een 10 euro de man wagen we het erop. We hebben genoten! De dame bleek beroemd van deelname aan Eurosongfestval en zong haast fado achtige liederen. We kregen beiden kippenvel!  En toen de Teddy Boys.  Dat was lachen: nummers van de Shaddows!  Maar ook zang klassiek met gitaar ondersteunt. Gipsyachtig. Weer kippenvel. En mee deinen natuurlijk en roepen en klappen..geweldig om tussen Spaans publiek te zitten!

Tijdens de voorstelling gingen 3 mannen om de beurt naar achteren…Wel 3 keer de man in anderhalfuur tijd. Ik complimenteerde Kees met het feit dat het bij hem.nog niet ZO erg is….

Om negen uur begon de voorstelling en om elf uur hadden wij genoeg..hup naar huis! En we hadden de stemming erin zitten dus gingen door met een mooie jazzplaat van Dwight Dribbel!  Feeling Good! Lekker wijntje erbij en afgerond met een mooie bed-ronde!😉Wel een ijzeren kop de volgende dag; dat is jammer vind ik dus de laatste keer😣😥😶

Een gedachte over “Almeria

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s