Odrinhas Parque, Sao Joao Das Lampas


We hebben genoten van Evora.! Dubben over een tweede dag maar: we hebben geen goede gasaansluiting meer en Kees heeft gisteren ruim 8 uur gelopen in de stad inclusief het beklimmen van een prachtige toren van een kerk en klooster en dan moeten we oppassen met de belastbaarheid! Dus we besluiten door te gaan de volgende dag. Ondanks de openbare parking aan een doorgaande weg toch rustig in de nacht. Wonderlijk rustig ook in de ochtend tot we ontdekken dat het in Portugal een uur vroeger is 😉. Om acht uur in de morgen is dat verkeer nog nauwelijks aan de gang. We zijn volledig los van tijd- en vertrekmomenten plannen. We zijn zo snel als ’t is die dag en daar doen we ’t mee. Interesserd ons niet meer. Leuk en prettig gevoel. We zijn gestart met om 10 uur op,  nu ietsje eerder..! We zijn erg tevreden over de gekozen route. Er was een snelweg naar Evora maar dat wilde ik niet. Die snelwegen geven altijd ook aanleiding om bedrijvigheid langs de weg te vestigen. Een hoofdweg veel minder. En de belofte dat we tussen Portugal en Spanje de mooiste Siërra door zouden  trekken komt uit! Weelderig landschap met Finca ’s en wijngoederen en een eldorado voor ooievaars, naast authentieke dorpjes. Direct na verlaten van Evora zie ik Repsol gastanken. Dus weer op pad om navraag te doen voor een goede regulator. De vorige -net gekocht-bleek dolgedraaid en onbruikbaar na het verwisselen voor de eerste keer al!. Kees balen en ik vind dat ook lastig omdat ik niets kan doen. De strategie is dat ik wel overal kan vragen in mijn beste Portugees 😉 naar zo’n regulator ..mocht er iets bruikbaars getoond worden dan wordt de ‘baas’ ingeschakeld om te keuren! Eerst bij een tankstation. Gelukkig sprak éën van de klanten goed Engels; Portugal heeft wel Repsol gastanken maar dit station geen regulator. We zouden terug moeten naar centrum Evora.  Dat doen we niet. Repsol heeft ze dus ; op naar het volgende tankstation!

Ik speur Kees rijdt. Ik zie de tanks weer en we stoppen opnieuw! Een klein winkeltje- haast een grot- afgeladen met waar!. En vier Portugese vrouwen van middelbare leeftijd inclusief baard en haaruitgroei. Ik begin met mijn vraag en warempel..Er kruipt een vrouw onder de toonbank en pikt een regulator op!! De baas komt erbij en die is content. ‘Daar kan ik wel iets van maken met slangklemmen’! Pff dat lucht op.

De reis gaat goed.  We besluiten de tolweg te nemen. Op de kaart lijkt het een ‘vrije’ tolweg te zijn; vrij van betaling. Maar dat klopt niet meer. Het blijkt 15 euro te kosten maar de route is ook 75 km korter. Dwars door Lissabon over de Taag. Een fantastische rode hangbrug, spectacular. CE253317-24A1-4EAC-A88B-C290011F2C51. Kost ook weer 1.50. Heb te doen met die mensen : de hele dag 1.50 per auto afrekenen. Nog nooit zo veel asfalt gezien..Koersen op de TomTon blijkt lastig.  Te snel en te kort  de af- of oprit en soms zitten we er naast. Dan weer terug. Een tour de force!  Ook uitkijken geblazen voor de Portugezen; de Portugezen zijn hardrijders en snijden voortdurend de pas af. Onbenullig gewoon. Wij vinden dat heel flauw ..we doen erg ons best goed te rijden. Maar ja!?

Door naar Sintra morgen! Een prachtige plek met zomerpaleizen van de Duitse echtgenoot van een Portugese koningin, die pal voor cultuur en kunst van Portugal stond. Een neef van prins Albert, de vader van Elisabeth, ook een Duitser dus.

Sintra moet een wonderlijk eclectische samenraapsel van stijlen zijn ontworpen voor een deel Door deze Duitse echtgenoot…we gaan t morgen zien. Waar we nu staan mogen we ook het zwembad in voor 2 euri’s….😁img_20180614_145043-158830078.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s