Via Aveiro naar Monte Murtosa aan de Rio Aveira


Best aardig dat Aveira. Leuke felgekleurde bootjes en huisjes, een kleine gezellige kern, met veel hippe winkeltjes en terrasjes..AveiroOoievaarsnestHelaas….de cp waar we parkeerden lag onder een viaduct onder een drukke weg. De vergelijking met Venetie uit de reisgids slaat nergens op. Men vaart over 2 kanaaltjes toeristen rond met rokende buitenboordmotor. De fluisterboot moet hier nog toeslaan! Valkenburg in het hoogseizoen komt er dichter bij. Toch is het Portugees- eerlijk en leuk! Ik hou van Holland, zeker en vast, maar met iedere km die we hier rijden hou ik ook steeds meer van dit lieflijke ongepolijste land. Dan toch maar verder langs een route met tientallen ooievaarsnesten, (allemaal op punt van zelfstandig gaan wonen) naar een cp met een NKC score boven de 8, zo’n 25 km verderop. Dat blijkt een schot in de roos! Onze Belgische buren van 3 cp’s terug staan er al 2 dagen, We worden dus warm onthaald! Een serene groene plek met uitzicht op een uitgestrekte lagune, vissersbootjes, een briesje en dat alles voor….niets……inclusief de ooievaarsnesten hier vlakbij onze plaats. Deze ooievaars hebben het zo goed in Portugal qua voedselvoorziening, mede door de klimaatverandering, dat ze hier alweer een aantal jaren het gehele jaar dor verblijven.Ooievaarsnestein buurt van onze cpimg_1716Ooievaar - flatgebouwen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s