Pontevedra


 

1 – 3  juli –  PONTEVEDRA

We staan in Pontevedra, op de gemeentelijke CP, in Gallicië, Spanje. De stop 12 km eerder, aan een lagune had een mooi uitzicht, maar het rook er niet fris. We ontmoetten in het gezellige stadje een Hollandse jongen die hier op de camperplaats staat, met de stokoude mercedes Hymer van zijn opa.

img_20180702_1207531219850238.jpg
Opa’s Hymer

Hij woont erin. Zijn vader is vorig jaar verhuist van Drente naar Vorden en daar huisarts, wellicht een van de opvolgers van de vader van Rutger? Op zijn vraag waar wij wonen en Zutphen antwoorden begint hij te stralen, want dat kent hij goed! Heerlijk stadje, eén van zijn favorieten, en de verbinding voor hem ligt bij de …vrije school, die hij bezocht in Groningen …Een hele reis vanuit Drente voor hem en zijn drie broers en zuster. Moeder vond de culturele vorming een must naast het rouwdouwen op t platteland! Drente is prachtig maar de bevolking wel wat stug aldus de jongen,  …. en vader verkoos dus te gaan, kwam uit die buurt en moeder uit Wilp. Onze buurjongen solliciteert hier naar een baan als prof voetballer; intussen studeerde hij en werkt in Pontevedra!….Op zijn verwijzing genoten we de duurste maaltijd tot nu toe (41 euro) bij een restaurant met een Michelin vermelding, die geheel terecht bleek! Hij babbelde op het terras even met Kees en zag mij toen flauw van de trek terugkeren op zoek naar eten! De verwijzing kwam hij, fietsend achter ons aan, even vertellen. En nadien zocht hij ons even op om te vragen hoe t beviel….De opvoeding van deze moeder bij deze zoon lijkt zeer geslaagd constateerden we samen! Hier blijven we zeker 2 dagen. Mooie Musea en de stad is bijzonder. Het lijkt een stad van grote betonblokken gebouwd …Maar die waren er in die tijd niet he😏..Dus van een steensoort die wij niet kennen. En heel veel mooie pleinen met arcades. Het is de hoofdstad van Gallicië en ligt aan het einde van een reuze inham, ria, tegen hoge heuvels van de oceaan. Overigens regent het hier veel; de Spanjaarden die hier wonen zijn gek op dit deel van hun land; groen en nooit zo heet als elders en de keuken is hier wereldberoemd om zijn zeebanketten. En is de temperatuur Hollands zomers wou ik zeggen, zo’n 18o. Maar gezien de huidige temperatuur thuis….?? In dit deel wonen de beste koks ter wereld …aldus de reisgids!  De kaart is ook bijzonder in haar presentatie. Alle gerechten die je besteld zijn voor twee personen…aangezien wij geen snars begrijpen van t Spaans is dat ook weer een verrassing bij het uitserveren van ’t eten! Vandaag musea doen en wat dabberen door de stad..het kan maar zo dat de plannen dan toch weer wijzigen. Kees constateerde 150 kilometer noordelijk dat daar de zon schijnt😉

img_20180701_145752744958510.jpg
Cp met mooi uitzicht, maar het stinkt!
img_20180702_1100441404391620.jpg
CP Pontevedra

8AAA93B3-22C6-4E33-986D-C565C4100FBED605FECA-AD84-4FC0-8ADE-1011DD2DDCCA51213C58-6557-4B22-8C27-E1C54B1E24DC

698C2FB4-EB16-4EF5-991E-134D6576082E
Zicht op villa Moderna, Pontevedra

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s