Fisterra


 

3 JULI 2018,  FISTERRA

Ik heb mijn 67e verjaardag met Trui, na een tocht van ca. 100 km vanuit Pontevedra gevierd met een lekkere vismaaltijd aan het haventje van het kustdorpje Fisterra in Noord Spanje, Gallicië. Fisterra ligt 4 km van de vuurtoren die het einde van de Camino markeert. Vanochtend eerst nog het museum van Pontevedra bezocht, met een verbazend leuke collectie, van goudschatten uit late prehistorie, tot (Romantische) kunstenaars uit de 20e eeuw. We staan op een kleine CP met prachtig uitzicht op een mooie baai, het weer gaat langzaam de goede kant op ( vandaag voor het eerst wat zon) Bij aankomst bleek dat we naast Allan en Jos stonden, die we al eerder tegen kwamen in Portugal. Inmiddels weten we dus waar de dichtsbijzijnde disco is en waar op het strand de betere koffiebars zijn!

5 juli 2018

Inmiddels zijn we weer met onze neus in onze toekomstige woonsituatie gedoken. Er is een groepsapp aangemaakt en al onze nieuwe buurtjes hebben zich voorgesteld. Het lijkt een leuk bont gezeldschap.  Een relatief jong stel, een ouder stel zoals wij?! Die binnenkort ook gaan camperen. En veel vrouwen met oudere  kinderen, die nog meegaan; nog net thuis wonen of alleen in het huis komen te wonen en weekend-en vakantie kinderen. We gaan het allemaal meemaken! Vandaag hebben we de route tot Bordeaux een beetje onderzocht. We willen in ieder geval Bordeaux bezoeken. Dat lijkt goed te kunnen vanuit een Chateau dat in de buurt ligt , op de fiets! We hebben al lang niet gefietst en weer zin in fietsen. Langs de kust, even boven Biarritz, kun je ook heerlijk fietsen. Dat weten we uit ervaring! Gisteren een heerlijke wandeling langs zee op een speciaal aangelegd pad voor de Camino- lopers, gemaakt! Heerlijk ontspannen! En veel vogels gespot. Dat is ook nog een kunst om die te determineren! Wij denken dat deze vogel een roodbortstappuit is! Hij zingt prachtig en zit graag hoog boven in t struikgewas op het puntje van een tak!

F5659D19-DC66-49B7-B326-E328DA6703D1
67 jr, alive and kicking!!!!!
C42BF2A7-EE88-453A-86D9-73FCF28CFAEB
Haven Fisterra
F0D29FDC-9708-45D8-98EF-300AEF8B6A85
Cp Fisterra
05FCF3D2-FDC7-40CB-A7F5-6118AAA95E4D
Goudschat museum pontevedra

034D9CF6-1FA8-41A5-9487-A9C39E52E5CA

010B8025-C790-4159-9075-D8B3D7EF8BC7
Museum pontevedra

 

 

Een gedachte over “Fisterra

  1. Oh oh lieve Kees, nog gefeliciteerd! Je stond nota bene als jarige job in mijn agenda! Sorry dat we een dag te laat zijn. Een heel mooi nieuw jaar gewenst met prachtige vooruitzichten.
    Veel liefs van ons, Ronald&Ineke

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s