Area de Praia do Ariño, Camarinas


Sinds gisteren, staan we na ca. 40 km rijden in het paradijs. Deze plek is zo mooi en wild, dat we onszelf zo nu en dan even knijpen zodat we weten dat dit geen droom is. Midden in een prachtig bos, aan witte strandjes, staan we in de uitloper van een eb- en vloed lagune, Het water is kristalhelder, en er staan picknic tafels. Druk is het er niet, en om de zoveel tijd komen twee aardig boswachters even kijken hoe het gaat, er is zelfs een hagelnieuwe loosplaats voor campers gemaakt. Ook zijn er toiletten en douches bij het strand, en dat alles gratis?! De toegangsweg is smal en gaat door een bos, bij tegenliggers moet een van de 2 achteruit! Dat was het goede nieuws. Vanochtend na een heerlijk stille nacht, gewekt door de talrijke volgesl hier, besloten we om een stukje te fietsen op zoek naar brood. Na een mooie tocht langs de lagune kwamen we op een rustige doorgaande weg terecht waar volgens de eigenaar van  een uitspanning met goede expresso en een gratis heerlijke tapa, verderop een bakkertje zou zijn. Zover kwamen we niet. Even verderop kwam ik een heuvel over…..en tot mijn schrik lag Trui (die op hellingen naar boven altijd de vaart erin heeft) met fiets en al op het asfalt! Een schaafwond op haar bovenlip, een gekneust jukbeen, een bult op haar voorhoofd, en schaafwondjes op haar handen. Ze komt er goed af deze keer, en denkt dat ze iplv de acherrem te hard in de voorrem heeft geknepen. ZUCHT……..op een plek waar ogenschijnlijk geen enkele hindernis is. Bij een restaurant verderop om ijs gevraagd en water, en toen door het bos nog een stukje terug gefietst…Nu bijkomen van de schrik. De fiets heb ik opgeborgen.

img_1868
Trui gevallen…..
img_20180706_1257161134404479.jpg
De Lagune

img_20180706_1257551642548222.jpg

img_1883
Avondeten
img_1879
graan opslag huisjes die je hier overal ziet

img_1870

img_1877
Stop vlak voor de val

4 gedachten over “Area de Praia do Ariño, Camarinas

  1. Ohoh, lieve Trui, je bent er goed vanaf gekomen gelukkig. Maar ….. wat n prachtige plek daar! Houden we ook in onze gedachten.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s