Parking Mordomo: 10 juni 2018


img_1917
De Camperplaats! Aan de ene kant de duinen, en aan de andere de oceaan…….

img_1918

img_1930
Zonsondergang, verveeld nooit!

img_1929

img_1922
Kustwandeling bij de CP
img_1916
Venkel

img_1900

img_1923
De wagen opnieuw ingepakt zodat we voor de stoelen niet meer op onze knieen hoeven….

img_1907img_1910img_1905img_1921img_1920We rijden 12 km verder en bereiken een nieuw paradijs! Weer een prachtige plaats voor campers met toiletten en stranddouches; geen sanizuil. Maar dat geeft niet. Wij zijn sinds deze reis zeer gedisciplineerd in het servicen van de wagen, we kunnen er dus een paar dagen tegenaan! Uitzicht op bergen -de indianen ontbreken nog net – en aan de andere kant de duinen en zee! Het is 25 C, en windje van zee. De rust is hier geweldig; het bevalt ons enorm! Natuurlijk wel een koude zee maar helemaal geen toerisme. Die ruil is niet verkeerd! Ik doe het rustig aan. Voor vertrek even boodschappen gedaan dus gewandeld en daarna gelegen in het donker van de ‘slaapkamer’ of schaduw van de luifel. Onder de korsten maar toch tevreden over de genezing.  Ik wil niet stram worden dus blijf m’n oefeningen doen. Het is nu wel een puntje hoe het met ’t fietsen verder moet. Kees is zo geschrokken dat hij mijn fiets heeft opgeborgen en is vandaag alleen op de fiets weg. Ik zit te lezen. Ook lekker. Gisteren hadden we contact met twee leuke Hollandse jongens met een oud busje. Zij blijken te kyte-surfen en zijn op jacht naar wind en golven. Dat valt nog niet mee! Hier aan deze kust hadden ze zich misrekend en ze besluiten terug te gaan naar Portugal..Daar is blijkbaar meer windkans.  De ėėn gaat per 1 september werken en neemt ’t er lekker van met zijn campertje en de ander had net zijn toetsen gedaan; dus nog student en moet over twee weken terug! Bij het genieten van de zonsondergang treffen we een Duitser die we al eerder hadden gezien op de vorige camperplaats.  In een prachtige 8.5 m lange zilvergrijze Phoenix alkoof camper. Het lijkt een zeer solide wagen. Hij spreekt ons even aan en vraagt direct aan mij wat er met me is gebeurt. Dat valt op! Hiervoor heeft niemand die vraag gesteld.  Het is een leuke kerel, vlotte prater en hij blijkt met zijn vrouw al 6 jaar in de camper te wonen. Ze hebben geen kinderen en zijn vroeg met werken gestopt. Hij is nu 62 jaar; zijn vrouw 5 jaar ouder. Ze vinden t heerlijk. Komen uit Bremen en hebben 1 huis verruild voor de camper en het andere verhuren ze. Samen houden ze ’t prima uit en gaan 2 x per jaar naar Bremen terug voor een moeder van 82 jaar en vrienden…Maar als ze gaan vinden ze ’t een beetje jammer hun leventje te moeten onderbreken. Hij gaf ook aan dat je dan geluk hebt; je moet ’t beiden leuk vinden.  Velen hebben de situatie dat of de man of de vrouw er niets aan vindt,  of ze willen kaartspelen met de club of oppassen op de kleinkinderen; aldus de man. Wij beaamden dat; je moet t samen goed hebben en leuk vinden. Nou daar wist hij ook iets over te vertellen; deze week waren ze nog een stel tegengekomen waarbij ’t nodig bleek dat vrouwlief met de vrouw meeliep – en vanalles over zich heen kreeg aan commentaar over diens partner- en hij met de mannelijke partner van hetzelde over vrouw-nietlief😉!. De Phoenix op een Iveco onderstel is overigens wel iets bijzonders! Inmiddels weten we dat die een ‘huis’ kost..Maar heeft ook een bovenslaper van meer dan 4m2! Twee aparte lengtebedden waar je rechtop in kunt zitten en dan nog 22 m2 leefruimte! Weegt wel wat; bijna 7000 kilo. Maar hij had het oude rijbewijs en dat is in Duitsland nog steeds goed voor een wagen tot 8000 kilo. Dat was goed van pas gekomen bij Ineke en Ronald!! Het nieuwe rijbewijs daarentegen, ook in Duitsland, gaat maar tot 3500 kilo!

img_1950
De bijna 7000 kilo wegende Phoenix, camper, die al 6 jaar als woning dient!

Ze wonen er erg comfortabel in en leven  hun hobby’s uit; koken en wijnproeven!

Vanochtend werden we wakker door een grote klap. Ik hoorde het wel, Kees niet; dus ik eruit en kijken. Is er een bestelwagentje bovenop een personenauto geklapt. Hoe is het mogelijk denk ik op zo’n godverlaten plek?! Flinke schade blijkt later; de brandweer komt nadien de hele straat schoonspuiten vanwege olie of koelvloeistof? En dan lig ik weer ; het is ongeveer 9.00 uur en begint een graskantmaaier met motor te loeien. Het hele terrein moet blijkbaar worden gemaaid. Kees kan dat niet uitstaan – waar komt die term vandaan?- en heeft de man in 10 minuten tijd 100 keer doodgewenst!  Och arme man denk ik, die ook maar een opdracht uitvoerd. Kees vindt hem een hersenloze mormoon. Ik vergeet iets…we slapen iedere dag heerlijk uit. Wel tot 10.00 uur en zo ook vandaag. Opeens horen we een ‘bekende’ toeter in die zin dat we het toeteren herkennen…En ja hoor de bakker! Heerlijk vers brood vandaag en voor de lunch een koffiebroodje van mooi bladerdeeg en een croissant met creme waar Kees dol op is en ik inmiddels ook van genieten kan! Ondertussrn zit ik voor de tweede dag buiten en zie telkens kleine bestelauto’s passeren die bijna elk huisje aandoen. Er staan geen teksten op de wagens en ik vermoed dat het thuis leveranties zijn van groenten en vlees en levensmiddelen. Hoe zorgzaam… Intussen komt net de Duitser langs en informeert naar de verwondingen. Ik zit buiten ons dagboek bij te schrijven. Ik doe mijn bril af en hij bestudeerd ’t even en concludeert dat ’t erg goed uitziet en alweer minder is dan gisteren! Aardig van hem.  Zou hij dokter zijn??!

Vanaf onze plaats kunnen we tegen de duinen aan zo’n kilometer verderop ook campers zien staan..Kees opperde dat dat de volgende plaats wordt. We blijven dus hier 😉 Kees wil niet meer weg…

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s