Coruña, parking Hercules vuurtoren


 

img_1970
De vuurtoren
img_1964
Entree van het Gemeentehuis van Coruña
img_1963
Plafond- glas- van het Gemeentehuis,
img_1962
Gemeentehuis, een van de vele gangen, het doet ook dienst als museum
img_1967
linker bovenzijde vd entree 12e eeuwse Galische kerk Coruña

img_1958img_1966

img_1960
Centraal plein Coruña, voor Gemeentehuis

We hebben een rustige nacht doorgebracht op de parking bij de oudste vuurtoren van Europa, de Hercules toren.  Deze dateerd van de Romeinen! Dicht op elkaar geparkeerd, maar wel te doen. Vooraf, gisteren, een vervelende confrontatie met de koppelingsplaten vd camper: we koersten met behulp vd tom tom en de Park for Night app, naar een cp bij een veelbelovend vissersplaatsje op de route naar Coruna. We werden naar beneden gestuurd, een zeer steile weg naar beneden wel meer dan 20% helling  op nog geen 100 meter schat Trui in ,  en kwamen helemaal beneden bij het haventje terecht. We konden niet meer voor of achteruit. Trui rende naar boven om het verkeer tegen te houden zodat we veilig, helemaal bovenaan, de bocht naar rechts konden nemen midden in de oude nauwe bovenstad.  Toch moest ik stoppen voor het indraaien. Vanuit zo’n helling weer optrekken is dus teveel voor onze toch enigszins obese Hymer. Direct ruiken we de bekende rotlucht van aangeslagen platen. Dat kan een paar keer goed aflopen, maar dan houd het ook op. Daarna  doorgereden naar Coruña, waar we door tom tom op weg naar de cp opnieuw in de nauwe binnensttad terecht kwamen. Ik moest een tunnel in die verdacht veel op de ingang van een parkeergarage leek, maar niet was bleek direct daarna 🤔 zonder  dat de toelaatbare hoogte stond aangegeven! Ook hier moest Trui weer voor de camper uitlopen omdat die maar net door de, soms autovrije, straatjes kon. Maar….Coruña bleek  ook een uiterst gezellige en  mooie stad te zijn; de Gallische architectuur, met enorme witte gesloten glazen erkers – het kenmerk van deze steden aan de kust!- op gevels van de huizen geplakt, de stoere duizend jaar oude- en ook werkende vuurtoren, goede restaurantjes kortom dat allles maakte deze woensdag weer helemaal goed.

image
CP Coruña

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s