Oviedo


img_20180718_193801-1342709949.jpg
Raadhuisplein Oviedo
img_20180718_1939431449691962.jpg
Moederschap- Botero!

Noord Spanje bevalt ons bijzonder goed! Het is er groen, de natuur domineert, het landschap is uitgesproken bevallig, verveelt nooit…En dan de temperatuur! Natuurlijk moet je hier aan de kust in de volle zon ook oppassen dat je geen zon- schade oploopt. Maar boven de 24 C komt het zelden, en net waneer je denkt nu is wel genoeg, volgt er gehoorzaam weer een prettig bewolkte dag, bovendien staat er vrijwel altijd een briesje. Tot het in Nederland weer Hollands weer is blijven we dus nog even hier. (Of is dat al verleden tijd?) Nu zijn we op de CP van de stad Oviedo, zo’n 30 km landinwaarts. Een prachtige Universiteitsstad en niet beïnvloed door Moorse cultuur. Het Koninkrijk Asturië, waarvan Oviedo de culturele en economische hoofdstad is nooit veroverd door de Moren, en dat is te zien aan de vele pre- Romaanse gebouwen uit de 8e en 10e eeuw.

Een gedachte over “Oviedo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s