19 juli ochtend in Oviedo


We worden wakker met een grijze lucht en motregen. Op de cp loopt steeds een parkeerwachter met een geel hesje. Kees denkt aangesteld door de Gemeente Oviedo, wellicht vanwege vandalisme in het verleden? De buurt waar we staan is echt bijzonder. Het is een buitenwijk en niet verkeerd. Prachtige flats; uitsluitend flats maar heel mooi gebouwd.  Mooi ingebed in het groen en met prachtige binnentuinen.  Eigenlijk zie je dat in Spanje nauwelijks. Verder weg van het centrum, hoe verwaarloosder vaak de woonsituatie van de mensen. Maar niet in Oviedo dus. Ook in deze buurt gezelligheid met terrasjes en allerlei ontmoetingen van mensen die elkaar op lijken te zoeken voor de gezelligheid. Jong en oud en en heel veel kinderen. Dat valt op in de grote steden; veel kinderen en dat is leuk om te zien!

Wij zijn nu op de helft van ons verblijf in de camper: als de oplevering van de woning half oktober ook plaats vindt! We zijn niet alleen met onze overstap naar een nieuw leven en een ander / nieuw huis. Lieve vrienden van ons wachten op een definitieve uitkomst over de overdracht van hun huis. Zij kochten in Haarlem een mooie etage gelijkvloers; fantastisch opgeknapt en royaal voor west Nederlandse begrippen! Maar vanaf april wordt al gewacht en tot op heden niets duidelijk. Ze zijn verdrietig en ongerust. Want de markt van huizen is ook in die vier maanden alweer duurder en de hypotheekrente ook. We hopen dat t goed afloopt!  Andere vrienden gaan verhuizen naar t hoge noorden en zijn volop aan het plannen en uiteindelijk heel tevreden over hun nieuwe huis en plek. Aanvankelijk gingen afspraken niet altijd soepel met de bouwer. Maar de verhuizing is nu definitief gepland! Ze gaan nog twee weken camperen in augustus en dan ontmoeten wij ze wellicht! Dat lijkt ons gezellig!

Wij hebben dus weinig te klagen want het bouwproces loopt helemaal goed alleen de oplevertermijn is onduidelijk. Dat is niet leuk maar het huis komt wel! Vanmorgen nog een korte evaluatie met manlief over onze keuze; geen romantisch oud pand in de binnenstad van Zutphen, maar een splinternieuw huis met energie A++ label. Kees is zeer gelukkig met het perspectief een huis te gaan betrekken dat goed is en volledig klusvrij! Dat deel ik met hem. We hebben, en eigenlijk heeft Kees, veel van zijn vrije tijd aan huizen moeten klussen. Die tijd willen we nu besteden aan Roeland en Tanja en de Kids en lieve familie en vrienden in plaats van  het klussen aan een huis met veel achterstallig onderhoud en kosten.

Nu moeten we toch aan de slag met het huis. De wanden worden ruw afgeleverd en daar moeten we iets mee. We hebben de neiging deze zaken te laten liggen maar dat kan niet. De bouwvak komt er aan en dan is er nog 6 weken te gaan. Het werkvolk blijkt schaars en dat moeten we voorkomen; zonder te komen staan! We bellen vandaag nog met Monique van de Berg van Hegemanbouw! Nu boodschappen doen servicen, en dan op naar Leõn….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s