Maandag…


Het is al weer de derde nacht dat we hier staan. Heerlijk met vakantie! We hebben gisteren nog een fantastische zeedag gehad! Het is niet te doen; zwemmen. De branding beukt hier op de kust en komt bij golven weer 3 meter hoger als het vloed is! We proberen te lezen, maar na weken op eenzame plekken te hebben gestaan is het bekijken van onze medemens een waar schouwspel! We gaan naar het strand bij vloed. Eb vind ik doodeng; dat gevoel dat je bij de enkels meegetroken wordt de zee in. Op het bord bij de entree naar het strand staat precies aangegeven tot hoe lang het vloed is. Meestal tot een uur of zeven in de vroege avond. Wij nemen stoeltjes mee en vleien ons neer aan de watergrens; dat heeft de voorkeur van Kees. Hij voelt de zee dan beter en het windje is intenser dan meer landinwaarts. Bij elk kwartier komt de vloedlijn flink omhoog.  Het is zaak goed op te letten vooral aan het einde van de dag; dan lijkt de oceaan in een laatste opwelling driftig landinwaarts te willen komen. Elk kwartier rukt t water op; wel 10 tot 15 meter lijkt het; en gillende mensen pakken verrast hun boeltje, als het nog kan, en verkassen dan omhoog richting de duinen! Dat gaat natuurlijk ook vaak mis!  En dat vinden wij leuk! Het is een drukte van belang. We zien ‘de mens’ in al haar verschijningsvormen langskomen. Dik dun..heel dun. ..jong, oud, groot, en klein en pietepeuterig! Als we het water ingaan dan wordt dat een gestoei met de golven om overeind te blijven. Zeker als er drie hoge golven elkaar direct opvolgen is dat bijna ondoenlijk.  Dat blijken ook de momenten te zijn dat de vloedlijn wordt verplaatst richting duinen. Ontroerend heftig. Kees is altijd bereid mij te helpen bij dit geworstel; ik moet meebewegen en soms springen of blijven staan; dan gaat de golf over mij heen en blijf ik op dezelfde plaats staan, of ik moet ‘door de golf heen duiken’. Allemaal adviezen opdat er “niets gebeurt”.😏 Tja en ik doe mijn best. We hebben veel lol samen en voelen ons weer kind. Heerlijk zo’n middag strand! 20180729_170246.jpgWe koken toch het liefst zelf. Gisteren een mootjes zalm met biologische rijst en doperwten gemengd en een flinke bak salade! Heerlijk. Later kuieren we het straatje in..een dorp kun je het echt niet noemen… en nemen we een heerlijk ijsje. Het is hier toch wel wat elitairder dan we gewend zijn en dat blijkt zijn oorsprong te hebben  in het feit dat dit een bijzonder surfgebied is vanwege die enorme golven!! Veel alto’s en wat hippie achting mensen in gekke busjes staan op de CP en zullen ook op de prijzige campings staan, want daar zijn er meer van in het straatje dan op onze CP kunnen staan! Bijna 80 euro per nacht op zo’n camping is toch wel veel vinden wij! Maar we zijn niet goed op de hoogte van campingprijzen dus misschien ook wel gemiddeld of normaal?! Naast die alto’s zien wij ook wel veel goed verzorgde viiftigers vaak met hun kroist nog, opgeschoten tieners, die een goede doses zelfbewustzijn uitstralen! Gisterochtend zag ik bij een slager kippen aan het spit draaien.  Ik ben daar gek op dus vraag direct naar de prijs. 18 euro voor een hele- en 10 euro voor een halve..Alles in het teken van een enorm goed verdienmodel voor deze slager bedacht ik ter plekke. Absurde prijs toch!!  Schaarste zegt Kees dan altijd. Ik zag een rijtje van die zelfbewuste vijftigers zeg maar 😉, voor het spit staan en de slager die grif uitdeelde en incasseerde!. Gelukkig kun je hier nog wel tegen een redelijke prijs uit eten constateerden wij; dat krijgt de voorkeur boven de kip! ☺ tijdens de avondwandeling naar huis treffen we een kunst expositie. Wij gaan toch even kijken en zien een vrouw met prachtige schilderijen en tekeningen exposeren. Haar thema is de bevrijding van de vrouw en haar esthetic. De ingelijste doeken op de tentoonstelling zijn te groot en vrij kostbaar. Bij de uitgang zien we een paar vellen met tekeningen liggen..Van diverse kunstenaars.  Niet ingelijst en geschikt voor de expositie lijkt het. En daar treffen wij een paar mooie doeken aan. De één nog leuker en mooier dan de ander.  50 Euro. Dat is een leuk bedrag voor iets bijzonders. We besluiten één te kopen als herinnering aan deze bijzondere reis!.

We worden vanmorgen wakker om 10.00 uur  nog net in de schaduw van de pijnbomen die aan de overkant staan. Het blijkt licht bewolkt en nog zeer rustig op de CP. Camperaars zijn rustige mensen; meest wat op zichzelf. Je moet vaak een beperkte plek delen met anderen. Wil je dan iets van privacy proeven dan is die ingetogen houding op zijn plaats! Dan kun je echt genieten met elkaar! We besluiten te ontbijten …11.00 uur..En dan de was ter hand te nemen. Moet nodig gebeuren. Tijdens het ontbijt verteld Kees over een droom. Steeds vaker droomt hij, maar ik ook, over zijn jeugd. Emotioneerd ons. We komen tot een gesprek over onze wordingsgeschiedenis.  Bijzonder dat deze fase van ons leven méér en méér ruimte biedt om dat samen te beschouwen. Je leert elkaar weer wat beter kennen en soms heel voorzichtig ook weer wat diepere inzichten aan te reiken 🤗

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s