Woensdag


De dag begon weer goed! Heerlijk wat schaduw in de ochtend en in de middag om een uur of twee de zon.  Na het ontbijt gaan we weer fietsen! Dit is eigenlijk mijn eerste echte fietstocht na de val. De weg zou vlak zijn; aldus de app!. Dat is dan Limburgs vlak blijkt!🙃En een felle wind.  We starten tegen de wind in en gaan richting Mimisan. Zo’n 8 kilometer verderop. Dwars door een immens pijnboombos zonder halteplaatsen en -helaas- bankjes. We missen dan Spanje en Portugal. Daar staan overal bankjes. Het gaat goed. Mijn fiets hapert wat in de versnelling tussen de 4e en de 7e. Dat is wel lastig. We suizen soms flinke lange hellingen af. Dan komen de beelden van de val terug. Ik realiseer me dat ik dit keer de val bewust heb meegemaakt. Ik weet nu hoe het voelt; over de kop te gaan en op het asfalt smakken op je volle gezicht!. De eerste keer, in Amsterdam twee jaar geleden, heb ik helemaal niets meegekregen van de val. Ik werd weer wakker in het ziekenhuis na met de ambulance te zijn afgevoerd.  Opnieuw bedenk ik dan hoe vreemd dat eigenlijk was. Ik was veel ernstiger gewond en bewusteloos  toen ik over de kop sloeg, maar, en waarschijnlijk, doordat ik me er niets van herinnerde, niet bang om weer te fietsen. We passeren veel gezinnen met wel erg kleine kindjes op de fiets. Hardstikke leuk, maar ze zwalken nogal en schieten tijdens het fietsen soms van links naar rechts. Daar wordt ik ook bang van.  Enfin we hebben 10 kilometer gefietst en we zijn heel tevreden met onze beweging door dit prachtige bos! Het werd ook wel erg heet!

We lummelen de dag wat door en van zwemmen komt het vandaag niet. Op één of andere manier kiezen we voor om de dag! Om zeven uur s’avonds stel ik voor mosselen te gaan eten. Dat besluiten we te doen en dan belt iemand die ons erg na staat….! Dat brengt ons toch weer even uit balans. We gaan toch eten en dat is maar zozo.  Eten was prima en de wijn heerlijk. Later bespreken we de situatie even en dan weet Kees de sfeer fantastisch om te buigen naar een gezellig wat doorzakkerig sfeertje. Hij heeft in de loop der jaren veel verzameld op  de potcast app. Veel uitzendingen over poëzie maar ook hoorspelen en vertellingen over over ’t Reve bijvoorbeeld en Jan Wolkers.  Maar ook vpro ‘vrije geluiden’ , uitzendingen vol met jazz en klassiek. Deze avond luisteren we naar muziek uit onze jeugd. “The Philadephiasound” is favoriet vanavond, maar ook Billy Holliday en oude nummers van de Doors. We dansen uiteindelijk met kaarslicht onder het maanlicht de nacht uit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s